Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Fundacija Univerze v Novi Gorici razpisuje štipendije

Ung Sedez

Fundacija Univerze v Novi Gorici je objavila razpis za dodelitev štipendij iz dveh skladov: iz sklada za nadarjene študente Edvard Rusjan in za študente športnike, njim je na voljo štipendijski sklad Matija Franko. Vsak od omenjenih skladov v študijskem letu 2024/25 razpisuje po dve štipendiji. Rok za prijavo je 15. april.

Kandidirajo lahko študentje Univerze v Novi Gorici oziroma dijaki, ki se nameravajo vpisati na študij,“ pojasnjuje predsednik uprave Fundacije, Miran Franko.

Vsak sklad ima seveda svoje specifike: sklad za nadarjene študente Edvard Rusjan podeljuje štipendije dijakom in študentom, ki izkazujejo določeno nadarjenost preko sodelovanja in dosežkov na različnih tekmovanjih s področja znanosti, humanistike in tudi umetnosti, se pravi, da odpiramo štipendije tudi na področje umetnosti.“

Študentje športniki pa morajo poleg dobrega uspeha pri študiju oziroma v srednji šoli izkazati tudi športne uspehe s tekmovanj. Sklad Edvard Rusjan razpis objavlja drugo, sklad Matija Franko pa tretje leto zapored.

Letos prvič razpisujemo štiri štipendije iz fundacije, do sedaj smo razpisovali po dve in upamo, da bo število štipendij raslo tudi v prihodnje. Računamo pa tudi na podporo donatorjev,"

zaključuje Franko.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down