Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

EZTS GO objavil drugi razpis iz sklada za male projekte

Soca River
Foto: Facebook/Gect GO Ezts GO

Združenje EZTS GO je danes objavilo drugi razpis iz sklada za male projekte, katerega cilj je priprava čezmejnega območja na Evropsko prestolnico kulture, ki jo bo prihodnje leto gostila Nova Gorica v partnerstvu z Gorico. Na tokratnem razpisu je na voljo skoraj 1,5 milijona evrov. So pa zahtevane vsebine tokrat bolj specifične kot pri prvem razpisu.

Povzema jih Maja Radovanovič, vodja projektov na EZTS GO: ''Gre za 4 tematike: prva je aktivno vključevanje in participacija otrok in mladih, mlajših od 30 let; druga je zelena mobilnost, socialna in okoljska trajnost; tretja je valorizacija in krepitev kulture večjezičnosti ter zadnja, ki je promocija dobrega počutja in družbene kohezivnosti skozi šport in rekreacijo, dostopno vsem.''

Kot rečeno, gre za 4 tematike, na razpis se lahko prijavijo društva, zasebna podjetja, javni zavodi, izobraževalne in akademske ustanove, raziskovalni centri, podjetniška združenja in drugi.

''Projekti so lahko vredni od 30.000 do 150.000 evrov, in sicer tako kot v prvem razpisu gre za projekte od 30.- do 50.000, kjer je lahko prisoten samo en projektni partner, medtem ko pri projektih od 50.- do 150.000 evrov morata biti prisotna dva projektna partnerja - italijanski in slovenski.''

Trajanje projektov je omejeno na 18 mesecev. Rok za prijavo na razpis je 14. maj. Aprila bodo za vse, ki bi se radi prijavili na razpis in se potegovali za omenjena sredstva, da se udeležijo informativnih delavnic, na katerih bodo pojasnjene podrobnosti razpisa in razpisna dokumentacija.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down