Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Energetska sanacija šempetrske bolnišnice še v predalu

Med bolnišnicami, ki izstopajo po slabem koriščenju evropskih sredstev, je tudi šempetrska bolnišnica. Za skoraj 9 milijonov evrov vredno energetsko sanacijo bi lahko pridobila dobre štiri milijone evropskih sredstev, od katerih je doslej uspela počrpati krepko manj kot odstotek.

Vršilec dolžnosti direktorja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder pravi, da je primer šempetrske bolnišnice tipičen primer težav, ki se pojavljajo na trgu investicij:

Direktor šempetrske bolnišnice, Dimitrij Klančič, pojasnjuje, da projekt energetske sanacije v bolnišnici vodi Ministrstvo za zdravje:

Evropska sredstva je po Klančičevih besedah treba počrpati do konca prihodnjega leta. Projekt trenutno stoji, ker javno naročilo v maju ni bilo zaključeno. V bolnišnici sedaj v zvezi s tem čakajo na odločitev ministrstva. Danijel Bešič Loredan

V šempetrski bolnišnici upajo, da bodo energetsko sanacijo lahko čim prej izvedli. Letošnje poletje so zadeve skušali reševati z dodatnimi klimatskimi napravami v posameznih etažah.

Deli z drugimi:
Aktualno

5 dobrih novic iz domačih krajev... ta petek po 11ih

Preberi več

Dan tehnične kulture in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

NAGRADNA IGRA: ABONMA ZA OTROKE

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 in LOKALNE VOLITVE 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Ne zamudi
Podkasti Radia Robin
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down