Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Energetska sanacija šempetrske bolnišnice še v predalu

Med bolnišnicami, ki izstopajo po slabem koriščenju evropskih sredstev, je tudi šempetrska bolnišnica. Za skoraj 9 milijonov evrov vredno energetsko sanacijo bi lahko pridobila dobre štiri milijone evropskih sredstev, od katerih je doslej uspela počrpati krepko manj kot odstotek.

Vršilec dolžnosti direktorja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder pravi, da je primer šempetrske bolnišnice tipičen primer težav, ki se pojavljajo na trgu investicij:

Direktor šempetrske bolnišnice, Dimitrij Klančič, pojasnjuje, da projekt energetske sanacije v bolnišnici vodi Ministrstvo za zdravje:

Evropska sredstva je po Klančičevih besedah treba počrpati do konca prihodnjega leta. Projekt trenutno stoji, ker javno naročilo v maju ni bilo zaključeno. V bolnišnici sedaj v zvezi s tem čakajo na odločitev ministrstva. Danijel Bešič Loredan

V šempetrski bolnišnici upajo, da bodo energetsko sanacijo lahko čim prej izvedli. Letošnje poletje so zadeve skušali reševati z dodatnimi klimatskimi napravami v posameznih etažah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down