Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Do informacij o študiju tudi s pomočjo spletnih predstavitev

Indihar Miha

Izbira študija je tema, s katero se te dni ukvarjajo številni dijaki in dijakinje. Ta konec tedna bodo na akademijah in fakultetah potekali informativni dnevi, na katerih bodo predstavljeni dodiplomski programi. Tisti, ki so jim je blizu spletne predstavitve, pa so v preteklih mesecih lahko prisluhnili več kot 50 predstavitvam različnih študijskih programov, ki jih pripravlja Miha Indihar, sicer vzgojitelj v enem izmed dijaških domov v Ljubljani, v okviru projekta Pro-Mind.

V uvodu najprej povem te bolj tehnične informacije, se pravi, kakšni so vpisni pogoji, kakšna so merila za izbiro, če pride do omejitve vpisa – res bolj tehnične informacije. V nadaljevanju pa predstavim študenta (smeri, ki se predstavlja), ki ga predhodno poiščem, potem pa študent odgovarja na vprašanja dijakov, dijaki pa pošljejo vprašanja ob prijavi, se pravi so vprašanja v naprej podana.“

V letošnjem letu se je na te predstavitve prijavilo okoli 4500 dijakov iz več kot 130 šol iz vse Slovenije. Na ta način lahko dijaki spoznajo številne programe, tudi tistem za katere je manj povpraševanja.

V Sloveniji je več kot 500 študijskih programov in nihče ne pozna vseh. Tudi jaz, ki zelo intenzivno raziskujem, jih ne poznam. Prav pa je, da jih spoznajo dijaki, predvsem zato, da se jim poveča možnost izbire, pa da potem raziskujejo to svoje področje.“

Prednost take predstavitve je tudi v tem, da se lahko dijak od doma – predstavitve namreč potekajo na spletu – seznani s številnimi programi, kar je na informativnih dnevih, ki potekajo dva dni, težje. Spletne predstave projekta Pro-Mind, na katerih dijaki lahko v živo zastavljajo vprašanja so, kot omenjeno, sicer že potekale v minulih mesecih, bodo pa posnetki ponovno še enkrat na voljo med četrtkom, 15. februarjem, in ponedeljkom, 19. februarjem, na spletni strani pro-mind.si.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down