Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dnevi Goriške knjižnice tokrat v znamenju tehnike

Dnevi Goriške Knjižnice 2024

Danes se v Novi Gorici začenjajo tradicionalni dnevi Goriške knjižnice. Program, ki je namenjen vsem generacijam, se bo odvijal vse do petka. Tina Podgornik, koordinatorica prireditev v Goriški knjižnici:

Letos je osrednja tema tehnika. Novost progama je ta, da smo po dnevih razdelili program na posamezne sklope.“

Današnji sklop je tako posvečen e-vozilom, jutrišnji dan je posvečen letalstvu.

V torek pripravljamo delavnico Čigavo letalo bo poletelo najdlje, v sodelovanju z društvom Ventus in predavanje Tomaža Mezeta V čevljih Edvarda Rusjana.“

Sredin sklop so poimenovali Tehnika se povezuje, obeta se predstavitev tehnik pomnjenja in tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke, na ta dan pa bodo v knjižnici zagnali še poseben projekt Knjižnica reči, v okviru katerega si bo moč izposoditi uporabne predmete.

Četrtek je namenjen umetni inteligenci in robotiki, v petek pa se Dnevi Goriške knjižnice zaključujejo z različnimi ustvarjalnimi delavnicami na temo tehnike. Delavnice, ki bodo potekale od danes pa vse do petka, pa se že polnijo.

Delavnice se kar že polnijo. Če še niste prijeli v roke zgibanke Dnevov Goriške knjižnice, dajte si te stvari pogledati in prijave pošljite čim prej, ker je pri raznih delavnicah zaradi izvedbe dela število uporabnikov oz. udeležencev omejeno, tako da res priporočamo, da se na določene stvari, ki vas zanimajo o tehniki, ki jih še niste slišali, čim prej prijavite,“

še dodajajo v Goriški knjižnici Franceta Bevka.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down