Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dan sežanskega športa: ljudje zelo aktivni, največji izziv predstavlja športna infrastruktura

Foto: Stadioni.org

Jutri na Krasu praznujejo Dan sežanskega športa. Zadnjo soboto v avgustu se bodo v mestnem parku že tradicionalno predstavila vsa športna društva, ki delujejo na območju sežanske občine.

''Predstavitev je pripravilo približno 10 športnih društev, sicer pa imamo v Sežani trenutno 41 društev. V vzponu so košarka, nogomet, močni smo v atletiki, z novo sezono prihaja tudi odbojka, zopet pa bomo obudili plezanje na plezalni steni,'' uvodoma pove Žan Skok z Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana.

Predstavitvenim aktivnostim, ki jih bodo društva pripravila, se bodo lahko obiskovalci tudi aktivno pridružili. Ker pa je dan športa namenjen tudi spodbujanju telesne aktivnosti, bodo organizirani trije športni turnirji: košarkarski, nogometni in odbojkarski.

''Šport v Sežani je res popularen, že z infrastrukturo imamo kar nekaj težav, to pomeni, da so ljudje aktivni na vseh področjih, od rekreativcev pa vse do mlajših. Šport se razvija na vseh področjih,'' dodaja Skok.

Največji izziv, ki ga bodo v naslednjih letih poskušali preskočiti, je prav športna infrastruktura: ''Cilj je zagotoviti več športne infrastrukture in izboljšati njeno stanje, saj smo v Sežani v dveh telovadnicah zelo natrpani in je zelo težko dobiti prosti termin. To je glavni cilj, poleg tega pa še razvoj športa na vseh področjih.''

Dan sežanskega športa se jutri prične ob 16. uri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down