Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

D. S. Winkler: „Zdravljenje nekovidnih bolnikov gre na ceno necepljenih“

Slovenske bolnišnice bodo kapacitete za covidne bolnike do predvidenega vrha tega vala okrog 24. novembra povečevale v skladu s številom prebivalcev, kar pomeni, da jih bo treba na šempetrskem covid oddelku še precej povečati, je po današnjem sestanku in včerajšnjem obisku državnih predstavnikov povedala strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler:

Ob tem je izpostavila nizko starostno skupino, saj imajo med 50 in 70 let, na navadnem oddelku pa šteje najmlajši bolnik 25 let in potrebuje zdravljenje s kisikom.

Zaradi prerazporejanja anesteziologov in kadrov zdravstvene nege so število nenujnih operacij, oddelke operativnih strok kot tudi ambulantno dejavnost primorani zmanjševati, je povedal predstojnik kirurške službe Saša Hlede:

Dr. Andrej Bartolič, predstojnik internistične službe, je povedal, da so doslej zdravili od 90 do sto pacientov, sedaj pa še okrog 40 oz. v naslednjih dneh do 50 covid bolnikov:

Erik Sedevčič, predstojnik urgentnega centra v Šempetru, je pozval:

Poleg tega naj se ljudje v prostem času izogibajo tveganemu početju, in s tem poškodbam, ter tako zmanjšajo obisk urgence.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down