Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Civilna iniciativa sprejela sklep: Če se stvar ne bo rešila, bodo protestirali na dogodkih v okviru EPK

Ne samo okoli Salonita Anhovo, prah se še vedno ni polegel niti okoli asfaltne baze v Vrtojbi. V tamkajšnji civilni iniciativi že več let opozarjajo na njeno nezakonito delovanje in škodovanje okolju ter ljudem, rešitev iščejo tudi s pomočjo odvetnika.

''Dokazano delujejo na črno. Takšna zadeva sredi vasi, proizvodnja asfalta, sploh ni bila prepuščena presoji vplivov na okolje,'' venomer poudarja vodja civilne iniciative Miloš Nemec.

Njihov odvetnik trdi, da bi lastnik asfaltne baze Kolektor CPG moral na pristojne inštitucije vložiti vlogo za izdajo okoljevarstvenega soglasja in ustrezno poročilo o vplivih na okolje, vključno z vplivi od vzpostavitve objekta dalje, a te obveznosti ni zpolnil.

Poročali smo tudi, da je lokacijo za neprimerno označilo tudi Ministrstvo za okolje, a slednje naj ne bi imelo vzvodov za njen umik.

Podjetje na drugi strani trdi, da je bila dokumentacija uničena v poplavah. Hkrati poudarja, da delujejo skladno s predpisi in opravljajo vse potrebne meritve. Obe strani sta pripravljeni svoj prav dokazati tudi na sodišču, kjer trenutno celotna zadeva stoji, je pa vrtojbenska Civilna iniciativa sprejela sklep, da če se zadeva do takrat ne uredi, bodo skupaj z Lego Ambiente Gorizia, EKO Štandrež in še nekaterimi organizacijami začeli protestirati na dogodkih v okviru Evropske prestolnice kulture, ki se v Novi Gorici in Gorici prične 8. februarja prihodnje leto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down