Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Če ne bo presenečenj, bo brv čez Sočo odprta...

Na desnem bregu Soče hrumijo stroji, stekla je gradnja nekaj več kot pol kilometra dolge povezovalne kolesarske poti med brvjo v Kajak centru v Solkanu in kolesarsko potjo Solkan – Plave. Zahteven teren bo morda investicijo še nekoliko podražil, ocenjuje izvajalec, če pa ne bo zapletov, bodo zaključili konec aprila.

Izvajalci, podjetje Ginex, po vseh zapletih s projektom, upajo, da ne bo nobenih presenečenj v smislu vremena ali zemljišča, ki je precejšen izziv. Direktor Primož Ule. „Samo tam lahko pričakujemo neke probleme, ampak to ne pomeni, da se ne da tehnično rešiti, to samo pomeni, da bo potrebno večje izkope delati, če se pa dela večje izkope in večje zložbe, več časa porabiš, več materiala, in posledično je tudi dražja investicija za naročnika, jaz upam, da tudi naročnik ima nekaj sredstev na strani za tovrstne primere, če pride do tega."

Kot je ob ogledu gradbišča danes poudaril župan Klemen Miklavič, so se prepričali, da bo pot varna, občina zato ni imela dodatnih stroškov, ki jih je prevzel projektant, je še pojasnil, točnega datum odprtja pa ni želel napovedati. „Upamo na najboljše, tolikokrat se nam je že zapletlo pri tej povezovalni poti, začenši od odkupa zemljišč, že tisto se je dolgo vleklo, potem prvi projekt, drugi projekt, tretji projekt, ampak prepričani smo, in občani in občanke so lahko mirni, da sedaj gradimo res pot, ki je varna in preverjena s strani več strok.“

Pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja za brv je izgradnja povezovalne kolesarske poti, do poletne sezone naj bi se to le zgodilo. Brv stoji, in to trdno, težave je povzročala povezovalna pot, je še župan ovrgel govorice. Brv je bila sicer zgrajena z evropskimi sredstvi pod okriljem EZTS GO in je stala 1,450.000 evrov.

Vrednost investicije v povezovalno pot je slabih 400.00 evrov, še 250.000 pa bo občina za drugo fazo del, je pojasnil vodja službe za investicije na mestni občini, Simon Mlekuž

Del te kolesarske poti, Pod Sabotinom, je sedaj že v precej slabem stanju, zato je tudi zaprta, kot je še dejal Mlekuž, so že pozvali direkcijo za infrastrukturo, da del poti sanira.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down