Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bovški svetniki razrešili direktorico Sončnega Kanina in prevzeli funkcijo nadzornega sveta

Bovški občinski svet je na včerajšnji izredni seji, na kateri so pretresali problematiko Kanina, odločil, da razreši direktorico družbe Sončni Kanin, Manuelo Božič Badalič, obenem pa so se svetniki strinjali, da omenjeno družbo ohranijo in poskrbijo za osnovno vzdrževanje smučišča. Svetniki so tudi izglasovali ukinitev nadzornega sveta Sončnega Kanina in preoblikovanje občinskega odloka na način, da bodo funkcijo nadzornega sveta prevzeli sami.

Zaradi odsotnosti župana Valterja Mlekuža njegovega komentarja danes nismo uspeli pridobiti, Božič Badaličeva pa je potezo občinskega sveta označila za nerazumno, po njenem mnenju bo tudi povzročila veliko škode družbi Sončni Kanin:

Jaz sem povedala, kakšne rezultate smo imeli, da smo dobro delali, rezultat je skoraj 300.000 evrov, vključno z mesecem septembrom Na prejšnji seji mi je občinski svet dal prav da sem pravilno ravnala, včeraj pa kar naenkrat, brez kakih očitkov da se kar razreši oziroma kar je zame še bolj nerazumno, da ostajam direktorica s polnimi pooblastili do nadaljnjega, dokler se ne dobi novega direktorja … Tu očitno ne gre za to, da bi bilo karkoli narobe, ampak za druge interese, ki so v ozadju. Ne vem, kaj bo to pomenilo za Kanin, mislim pa, da nič dobrega.“

Božič Badaličeva še dodaja, da je v zadnjem času več zaposlenih v družbi Sončni Kanin podalo odpoved, v roku desetih dni pa bodo ostali tudi brez računovodstva.

„Dokler ni novega direktorja, ima direktorica še vedno polnomočje za izvajanje vseh nalog, kar se tiče Sončnega Kanina, se pravi direktorica je razrešena. To pa še ne pomeni, da ne opravlja več svojih nalog, ampak do imenovanja ima vsa polnomočja,“ je povedal svetnik Danijel Krivec, ki je po pooblastilu župana Valterja Mlekuža vodil izredno sejo.

Svetniki so, kot omenjeno, potrdili tudi ukinitev nadzornega sveta, na ta način bodo informacije pridobivali neposredno. Dosedanji nadzorni svet je sicer predhodno odstopil.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down