Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Avgusta bosta Gorici povezani s kolesarskimi potmi, bo šlo tudi čez brv v Solkanu?

Danes so stroji zakopali v sosednji Gorici, v bližini Centra Lojzeta Bratuža, pričenja se gradnja kolesarskih poti po Gorici in Novi Gorici v skupni dolžini 14 kilometrov. Po novi kolesarski poti bi se lahko zapeljali že avgusta letos. Bo do takrat urejena tudi povezava čez solkansko brv?

Predsednik EZTS GO Paolo Petiziol je skupaj z županoma obeh Goric Rodolfom Ziberno in Klemnom Miklavičem odprl gradbišče. To je pot naše prihodnosti, je zadovoljen Petiziol: „Torniamo un po a sognare quello che eravamo, e per me, questa e la direzirone giusta nella qualle noi dobbiamo andare insieme.“ (Dajmo ponovno sanjati to, kar smo bili, in zame je to prava pot, po kateri se moramo podati skupaj.)

Gre za zadnji dve investiciji v sklopu projekta Soča – Isonzo, je povedal pomočnik direktorja EZTS Go, Tomaž Konrad. „Prva dva sklopa sta bila brv in rekreacijski park v Vrtojbi, danes pa sklop 3, to je čezmejna povezava od brvi preko solkanskega polja, do Trga Evrope in Erjavčeve, in sklop 4, celoten del trase po italijanski strani.“

Ne glede na to, da smo dve državi, dve občini, dve mesti, postaja območje enotno in kot takšno ga moramo tudi upravljati, poudarja novogoriški župan Klemen Miklavič. Bo nova kolesarska pot lahko potekala po solkanski brvi, ki še vedno ni odprta? „V ponedeljek so mi obljubili, da se bo videlo kopače. Se pravi, projekt, ki je bil zgrešen, napačno izveden, se je sedaj popravil v rekordnem času, smo tudi zahtevali od izvajalca, da se popravi, in v ponedeljek bo izvajalec, ki je že izbran, pripeljal mehanizacijo in pričel delati.“

V roku štirih mesecev bodo dela zaključena, še napoveduje Miklavič, izvajalo jih bo podjetje Ginex. Ker gre za napako projektanta, ne bo dodatnih stroškov za občino.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down