Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovski vrtec bo sprejel vse vpisane otroke

Vrtec Ajdovščina bo s 1. septembrom lahko sprejel vse vpisane otroke. Vpisa je bilo več od razpoložljivih mest, je povedala ravnateljica ajdovskega vrtca Alenka Močnik, vendar …

"Po komisiji še vedno ostaja kar precejšnje število otrok, ki žal ne bi dobili mesta. Vendar ker smo se usklajevali, da lahko ostajamo v podružnični šoli v Budanjah tudi še z dvema oddelkoma v naslednjem šolskem letu, bo to pomenilo neko olajšanje in tudi verjetno kaj več sprejetih otrok."

V nasprotnem primeru bi nekaj vpisanih otrok zaradi prostorske stiske ostalo pred vrati. Če ne bodo  potrdili vpisa za vse vpisane otroke, ki bi vrtec lahko začeli obiskovati do 1. oktobra, pa bo lahko ostalo še kakšno prosto mesto za otroke, ki bodo varstvo potrebovali med letom.

"Sicer ti prostori v sedanji krajevni skupnosti, torej nekdanji osnovni šoli v Budanjah niso prav velike kvadrature, je tukaj res smiselno, da so tukaj res otroci prvega starostnega obdobja, kjer je številka nižja in tja res težko vključiti starejše otroke."

Ajdovski vrtec že sedaj deluje na 15 različnih lokacijah in bi nujno potreboval večjo stavbo za nove oddelke.

"Se pa nakazuje, da vsako šolsko leto nekje bi gotovo lahko odpirali dva do tri oddelke."

V Budanjah bo tako še naprej delovala nova enota vrtca, ajdovska občina pa ima pripravljeno dokumentacijo za nov velik vrtec, ki ga bodo po pridobljenih dodatnih zunanjih finančnih sredstvih gradili ob ajdovskem bazenu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down