Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovski stanovanjski sklad ostal brez direktorja

Ajdovski stanovanjski sklad ostaja z današnjim dnem brez direktorja. Tomaž Pliberšek je vodenje novoustanovljenega sklada prevzel lansko pomlad, po besedah ajdovskega župana Tadeja Beočanina pa je odstopil zaradi osebnih razlogov,

"Direktorja bo sedaj v krajšem šasovnem obdobju nadomeščala trenutna predsednica Nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada. Pričakujemo, da bomo v kratkem začeli peljat postopke za imenovanje direktorja s polnim mandatom."

Pliberšek je vodenje sklada prevzel v času, ko se je ta šele postavljal na noge, in za začetek uspešno kandidiral na razpisu okoljskega ministrstva, kjer je za nakup devetih neprofitnih najemnih stanovanj v Ajdovščini dobil 890.000 evrov. Lansko jesen so v skladu predstavili še nekatere projekte za širitev mreže neprofitnih najemnih stanovanj ter napovedali več aktivnosti za spodbujanje stanovanjske mobilnosti.

Vendar delo ne bo zastalo, do imenovanja novega direktorja bo sklad vodila predsednica nadzornega sveta Marija Trošt.

"Ti projekti so pravzaprav vsi v teku, tudi nekateri novi so se že pričeli pripravljati. Javni stanovanjski sklad v letu 2023 in 2024 predvideva odkup devetih novih enot na našem območju. V obeh primerih je vezan na dokončanje celovitih investicij, in sicer v primeru petih stanovanj na območju Ribnika, drugi na območju novih stanovanjskih blokov ob Hublju pa v letu 2024."

V pripravi je še nekaj novih projektov, eden med njimi bo urejanje neprofitnih stanovanj tudi na podeželju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down