Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

8 milijonov evrov za inovativne male projekte, povezane z EPK

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO pripravlja niz delavnic, na katerih bo predstavilo 8-milijonski razpis za male projekte, povezane z Evropsko prestolnico kulture. Sredstva, ki bodo na voljo od letos pa do leta 2026, ponuja sklad za male projekte na celotnemu območju programa Interreg Italia-Slovenija.

Pomočnik direktorja EZTS GO, Tomaž Konrad pojasnjuje, da je financiranje namenjeno malim projektom v podporo izvajanju Evropske prestolnice kulture, ki jo bo leta 2025 gostila Nova Gorica v partnerstvu z Gorico.

Želeli bi si predvsem manjše organizacije, društva, zavode in podobno, ki se pretežno ukvarjajo s kulturo, turizmom, promocijo lokalnega teritorija, da razvijejo projekte, ki bi bili v podporo EPK, zato da bo EPK imela neko dodano vrednost oz. projekte, iniciative, pobude, ki presegajo tisto, kar je že zapisano v bid booku (prijavni knjigi).“

Razpis sklada za male projekte bodo predstavili na treh delavnicah: prva bo na vrsti 1. februarja v Gorici, z enotedenskim zamikom si bosta sledili še delavnici v Benetkah (7. februarja) in v Štanjelu (14. februarja).

V naslednjih treh tednih planiramo delavnice, ki so namenjene vsem potencialnim upravičencem, na katerih bomo natančno predstavili prvi razpis: pogoje, merila, katere projekte zadeva. V nekem delu bodo te delavnice namenjene povezovanju in iskanju partnerstev.“

Vsako leto je predviden najmanj en razpis, največ sredstev bodo namenili letos in prihodnje leto. Glede vsebin projektov, ki jih bodo nosilci prijavljali na razpis, pa Konrad dodaja, da si želijo predvsem inovativnosti, obenem pa morajo biti povezani z vsebinami Evropske prestolnice kulture.

To pomeni projekte na področju turizma, kolesarskih povezav, storitev, vezanih na kolesarske povezave, druge vsebine, vezane na turizem, sprehajalne poti, dogodki na področju razstav, glasbe … karkoli. Želimo si inovativnih projektov, ki ostanejo na teritoriju, ne samo do 2025, ampak tudi potem.“

Projekti bodo iz omenjenega sklada financirani v višini med 30.000 in 200.000 evrov, trajanje pa je omejeno na do dve leti. Pogoj za pridobitev sredstev je tudi čezmejnost, kar pomeni, da mora imeti projekt čezmejno naravo in čezmejni vpliv, poleg tega pa morajo biti v njem zastopani partnerji z obeh strani meje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down