Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

70 let MDPM za Goriško: Pomembna sta aktivizem in srčna predanost!

Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško ta teden z nizom dogodkov obeležuje 70 let delovanja. V vseh teh letih so v društvu na različne načine otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem oziroma skrbnikom pomagali zagotavljati kakovostno odraščanje, v prvi vrsti socialno šibkim družinam, a ne le tem.

Zvezd MDPM, torej srčnih in aktivizmu zapriseženih prostovoljcev društva je bilo veliko, ravno tako veliko pa je pod dežnikom društva vzklilo dejavnosti, s katerimi so zasijali obrazi goriških otrok: od pravljične vasi, znamenitega igrala - spačka v središču Nove Gorice, pa tudi velikih projektov, kot je bilo čezmejno srečanje Otroci brez meja v Tednu otroka leta 1985, pa ponedeljčic idr.

Predsednica društva Iva Devetak:

Letovanja so ravno tako zelo pomembna dejavnost društva, potekajo neprekinjeno vse od leta 1959, naprej v Ankaranu, nato na Debelem rtiču, pa tudi v Trenti. Ustavila jih nista ne vojna za osamosvojitev, ne nedavna epidemija covid.

Poudarja predsednik društva med letoma 1980 in 1998 Jože Elersič, prva predsednica novogoriške Občinske Zveze Dora Krpan pa dodaja:

Praznični dogodki ob visokem jubileju se nadaljujejo vse do sobote. Drevi bodo dijaki goriškega Dijaškega doma v novogoriškem Kulturnem domu uprizorili muzikal Bumbarji, jutri pa bo v veliki dvorani novogoriške mestne občine potekala okrogla miza za strokovno javnost o preprečevanju nasilja pri šolajoči se mladini- V petek sledi zaključni dogodek akcije Zeleni nahrbtnik, v soboto pa druženje z udeleženci letovanj, uporabniki, starši ter prostovoljci.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down