Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Klari Štrancar zlata medalja za prizadevno delo v Zvezi kulturnih društev Slovenije

2 (5)
Foto: Občina Ajdovščina

Zveza kulturnih društev Slovenije je na slovesni prireditvi v Ljubljani podelila najvišja priznanja najzaslužnejšim sodelavcem zveze. Za prizadevno delo v predsedstvu ZKD Slovenije v mandatu 2017-2022 je zlato medaljo prejela Ajdovka Klara Štrancar.

''Priznanje mi pomeni veliko, saj sem se ga razveselila in me je presenetilo, da so mlajši prepoznali moje delo v kulturi kot pozitivo,'' je dejala nagrajenka.

Štrancarjevo v Ajdovščini poznajo kot aktivno ljubiteljsko ustvarjalko, ki je v marsikaterem pogledu s svojim delom in ustvarjalnostjo ljubiteljstvo povsem presegla. Z osamosvojitvijo, ko je postala mlada upokojenka, se je vključila v Društvo upokojencev Ajdovščina in na Univerzo za tretje življenjsko obdobje. V ženskem pevskem zboru Večernica je pela dolga leta, 23 let je bila tudi predsednica zbora, v Društvu MOST pa je uživala v igri.

''Odlična mentorica Ada Bačar je s skupino, ki jo je snovala, na oder postavila več zahtevnih predstav, kasneje pa nas vpeljala v lutkovno dejavnost. Omenila bi še Ano Krajnc, ki me je tudi spodbudila, da bi tudi sama napisala kakšen scenarij, da bi se lutkovna dejavnost v Ajdovščini nadaljevala,'' dodaja.

V bogati beri predstav, ki jih je Lutkovna skupina Žar uprizarjala skozi dve desetletji, velja še posebej izpostaviti njen študijski projekt – Bevkovo zgodbo Pestrna, ki jo je priredila na način, da njeno globoko misel razumejo tudi otroci.

Ob Klari Štrancar je predsednica Zveze kulturnih društev Slovenije Maja Jerman Bratec priznanja podelila še Franju Murku, Branku Čepinu, Marjanu Lužniku in Tonetu Urbasu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down