Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z Mangarta reševali neprimerno obuta Poljaka, s Prisojnika pa onemogle Čehe

Letalska policijska enota je na območju bovške občine včeraj opravila dve zahtevni reševanji z gora. Na območju Mangarta sta bila včeraj popoldne najprej rešena dva neprimerno opremljena državljana Poljske- 41-letni moški in 35-letna ženska.

Oba poljska državljana sta z mehkimi pohodnimi čevlji se po snežišču proti Mangartu (ob pomoči jeklenice in samovarovalnega kompleta vzpenjala po zelo zahtevni zavarovani poti (Slovenska pot). Ko sta med vzponom prišla do mesta, kjer pot ni več varovana z jeklenico, pa sta prestrašena obstala,“

pojasnjuje Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave. Ker je reševanje zelo oteževala megla, je bila potrebna kombinacija klasičnega in helikopterskega reševanja, ki se je uspešno zaključilo.
Drugo  reševanje  pa je bilo v slabih vremenskih razmerah zvečer opravljeno še na Prisojniku. Štirje češki državljani so se zjutraj z Vršiča odpravili proti Kriškim podom in nekje na poti zašli.
„Med tavanjem  po  območju  med  Razorjem in Prisojnikom pa so za spust naposled uporabili  še zahtevno Grebensko pot in omagali. Tudi to reševanje je zelo ovirala megla. Zato so bili za klasično reševanje ponovno pripravljeni in so kasneje tudi posredovali bovški gorski reševalci.“

Vsi so bili rešeni nepoškodovani.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

STARTUP STUDIO: Matija Klinkon

Preberi več

Dobre zgodbe tedna: PETEK po 11. uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down