Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Podkraju ustavili Belorusa, ki je prevažal 13 tujcev

V Podkraju na Ajdovskem so v soboto popoldne policisti ustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Nissan, nemških registrskih številk, ki ga je vozil 25-letni državljan Belorusije.

Ta je v vozilu prevažal 13 tujcev, 12 državljanov Turčije in enega državljana Sirije, šlo je predvsem za mlajše osebe. Novogoriški policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da so vsi navedeni tuji državljani Turčije in državljan Sirije pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite. Po končanem postopku so bili odpeljani v azilni dom.

Novogoriški kriminalisti so 25-letnemu vozniku avtomobila odvzeli prostost, osumljen je kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in ga pridržali v policijskih prostorih. Po zaključku odrejenega pridržanja je bil državljan Belorusije naslednjega dne s kazensko ovadbo priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper osumljenca po zaslišanju odredil sodni pripor.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down