Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Umor v Kobjeglavi: priprli 59-letnega italijanskega državljana

Bilo je v začetku aprila, okrog 14.30, ko je v Kobjeglavi vaščanka klicala na policijo, potem ko je v stanovanjski hiši odkrila moško truplo. Obdukcija je potrdila, da je moški umrl nasilne smrti, zaradi več vbodnih ran in ureznin, ki jih je zadal ostri predmet. Koprski kriminalisti so po zbiranju sledi našli tudi heroin, kokain, konoplja in proizvodi iz konoplje, prepovedana droga pa je bila tudi povod za nasilno dejanje.

Kot je pojasnil Primož Ogrinc, vodja sektorja kriminalistične policije, je obsežna kriminalistična preiskava na Krasu, ki je potekala v sodelovanju z italijanskimi kolegi, razkrila, da se je pokojni 57-letnik ukvarjal s prodajo prepovednih drog, predvsem državljanom Italije. "Med odjemalci prepovedanih drog je bil tudi 59-letni državljan Italije. Ugotovili smo, da je zaradi preteklih nakupov in drugih poslov v zvezi s prepovedanimi drogami med njima nastalo dolžniško razmerje, saj je ta pokojnemu dolgoval večji znesek.

Na usodni petek, 1. aprila, je pokojni 59-letnika spustil v notranjost stanovanjske hiše, kjer je očitno prišlo do spora med žrtvijo in osumljencem, ki se je končal z umorom. Po dejanju je v kuhinji zanetil požar, ki se je sicer razširil, a nato sam ugasnil, in se po dejanju vrnil na domači naslov na območju Italije. Prijeli so ga v ponedeljek, 20. junija: "Ko je bilo ugotovljeno njegovo zadrževanje na območju Slovenije in je bil še isti dan priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici v Kopru, ki je zanj odredila pripor. Pri preiskavi smo intenzivno sodelovali s karabinjeri iz Nabrežine in pa z lokalnimi policisti iz Trsta, ki sejim še posebej zahvaljujem za hiter odziv in pomoč pri preiskavi."

Na visoki ravni in zelo učinkovito pa je bilo po njegovih besedah tudi sodelovanje okrožnega državnega tožilstva s pristojnim tožilstvom v Trstu. V obsežni in zahtevni preiskavi pa je bil ključen ogled kraja kaznivega dejanja, poudarja Ogrinc.

Je pa bil italijanski državljan za različna dejanja in prekrške že predhodno v postopkih. Prav tako pa tudi pokojni D.G., zaradi prodaje prepovedanih drog. Za kaznivo dejanje umora iz koristoljubja je predpisana kazen zapora najmanj 15 let

(Foto: Primorska24)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down