Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po poskusu ropa na Dobrovem se je storilec najprej zatekel v tamkajšnjo šolo

Včeraj popoldne je na Dobrovem prišlo do poskusa ropa v tamkajšnji trgovini. Storilec - šlo naj bi za starega znanca policije - je zagrozil prodajalki z nožem, k sreči pa ni bil nihče poškodovan. Kot smo uspeli izvedeti, se je storilec poskusil skriti v bližnji osnovni šoli.

46-letni storilec je po navedah novogoriških policistov okoli 16.20 vstopil v trgovino in zatem s pločevinkami pijače odšel do blagajne. Prodajalki je nato zagrozil z ostrim predmetom, z nožem, in od nje zahteval, da odpre blagajno. Uslužbenka trgovine je takoj burno odreagirala, zakričala, storilec pa je pograbil pločevinki in pobegnil. Pri tem nihče ni bil poškodovan.

Ropar se je po naših informacijah najprej poskušal skriti v bližnji osnovni šoli Alojza Gradnika Dobrovo. Kot je staršem pisno sporočil ravnatelj Uroš Kobal, so bili na šoli priča nepričakovanemu varnostnemu dogodku, ki se je uspešno rešil. "Zahvaljujoč hitremu odzivu naših zaposlenih in varnostnih organov, je bil dogodek uspešno rešen. Noben učene, zaposlen in zunanji obiskovalec šole ni bil poškodovan."

Sicer pa ropar ni prišel daleč, saj so ga policisti že slabo uro kasneje izsledili v enem od naselij v Brdih. 46-letniku je takrat „na pomoč“ priskočila 27-letna državljanka Italije, ki je skušala z brcanjem enemu od policistov preprečiti izvedbo policijskega postopka. Ta je njen udarec preprečil, nakar so morali policisti poseči po lisicah. 27-letnico čaka kazensko ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, 46-letnika pa kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa, so še sporočili iz novogoriške Policije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down