Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Romun v Šempetru pri Gorici pod pretvezo zbiral prispevke za invalidne otroke in gluhoneme osebe

Policijski Avto

Novogoriški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o tujcu, ki je v Šempetru pri Gorici zbiral prostovoljne prispevke. Šlo je za 18-letnega državljana Romunije, ki je ustavljal mimoidoče in  zbiral prostovoljne prispevke pod pretvezo, da jih zbira za invalidne otroke in gluhoneme osebe.

Policisti so med postopkom ugotovili, da moški nima ustreznih dovoljenj za zbiranje prostovoljnih prispevkov. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu izrekli globo oz. denarno kazen. Prav tako je bilo med postopkom ugotovljeno, da je skupaj z državljanom Romunije nedovoljeno zbirala prostovoljne prispevek tudi mlajša ženska, vendar ji je v središču Šempetra pri Gorici uspelo zbežati oz. ni bila izsledena.

Tudi v preteklem obdobju je policija na različnih območjih Severne Primorske, tako kot drugod po državi zaznala posamezniki oz. skupine - predvsem tujcev, ki so nedovoljeno zbirali prostovoljne prispevke v gotovini, pogosto s pretvezo zbiranja za gluhoneme osebe. Policisti zato ponovno opozarjajo vse občane, da so v takšnih primerih izredno previdni in zavrnejo plačilo humanitarnega prispevka, prav tako občanom svetujejo, naj neznanih oseb ne spuščajo v stanovanja, saj so v podobnih primerih pogoste tudi priložnostne tatvine.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down