Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Požar na Žalostni gori še ni pod nadzorom

Na Kobariškem, na pobočju Žalostne gore, nad vasmi Robič, Staro selo in Sužid, še vedno poteka intervencija. Kljub intenzivnemu gašenju dveh helikopterjev Slovenske vojske, se požar širi. Po oceni vodje intervencije Mitja Hrasta obsega površino 4 hektarjev. Aktivirani so bili tudi gasilci iz Tolmina, Bovca, Drežnice in Breginja z avtocisternami za oskrbo bazena z vodo.

Požar, ki ga je najverjetneje povzročil udar strele, je na zelo strmem in nedostopnem terenu, zato gašenje poteka le iz zraka, trenutno imajo na voljo dva helikopterja Slovenske vojske, je povedal vodja intervencije iz PGD Kobarid, Mitja Hrast: "Vsaj v tem trenutku, eden bo šel najverjetneje domov. To zadevo se bo zalivalo. Da je pod nadzorom, težko rečem, prej ne, kot ja. Še naprej bo potekalo gašenje s helikopterjem, potem pa bomo videli pod noč, kakšno bo stanje."

Potem ko je sprva helikopter zajemal vodo iz Soče, sedaj poteka postavitev bazena za zajem vode bliže požarišču, vodo bo zajemal iz Nadiže. Kako obsežen je požar, je zaenkrat še težko oceniti, po prvih ocenah gre za okrog 4 hektarje veliko območje.

Požar tudi sedaj ne ogroža bližnjih naselij, ampak se širi proti vrhu.

(Foto: facebook Gasilska zveza Kobarid)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down