Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Požar na Žalostni gori še ni pod nadzorom

Na Kobariškem, na pobočju Žalostne gore, nad vasmi Robič, Staro selo in Sužid, še vedno poteka intervencija. Kljub intenzivnemu gašenju dveh helikopterjev Slovenske vojske, se požar širi. Po oceni vodje intervencije Mitja Hrasta obsega površino 4 hektarjev. Aktivirani so bili tudi gasilci iz Tolmina, Bovca, Drežnice in Breginja z avtocisternami za oskrbo bazena z vodo.

Požar, ki ga je najverjetneje povzročil udar strele, je na zelo strmem in nedostopnem terenu, zato gašenje poteka le iz zraka, trenutno imajo na voljo dva helikopterja Slovenske vojske, je povedal vodja intervencije iz PGD Kobarid, Mitja Hrast: "Vsaj v tem trenutku, eden bo šel najverjetneje domov. To zadevo se bo zalivalo. Da je pod nadzorom, težko rečem, prej ne, kot ja. Še naprej bo potekalo gašenje s helikopterjem, potem pa bomo videli pod noč, kakšno bo stanje."

Potem ko je sprva helikopter zajemal vodo iz Soče, sedaj poteka postavitev bazena za zajem vode bliže požarišču, vodo bo zajemal iz Nadiže. Kako obsežen je požar, je zaenkrat še težko oceniti, po prvih ocenah gre za okrog 4 hektarje veliko območje.

Požar tudi sedaj ne ogroža bližnjih naselij, ampak se širi proti vrhu.

(Foto: facebook Gasilska zveza Kobarid)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Obiskali smo skupine za samopomoč - ponedeljek ob 11.00 uri

Preberi več

Dober dan, župan: Valter Mlekuž (Bovec)

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down