Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poslovil se je Rajmund Kolenc

Umrl je Rajmund Kolenc, športni organizator in reporter, turistični delavec, državni mladinski prvak v smučarskih skokih ter med drugim tudi dolgoletni tajnik Turističnega društva Nova Gorica.

Kolenc se je rodil leta 1942 na Lokvah. Šolal se je za poklic mizarja v Solkanu, leta 1961 pa bil povabljen v državno reprezentanco v smučarskih skokih, v kateri je ostal do leta 1972, v tem času je bil tudi trener za smučarske skoke in sodnik za vse smučarske discipline. Pred služenjem vojaškega roka v Karlovcu in na Plitvicah je delal kot mizar na Trnovem, po vojaškem roku pa se zaposlil v tovarni pohištva Meblo, sprva kot mizar, kasneje kot delovodja in nato kot referent za rekreacijo in samozaščito ter naposled kot vodja varnostne službe, športa in turizma. V tem času se je začel ukvarjati tudi z novinarstvom, ob delu je zaključil izobraževanje na šoli za telesno kulturo v Ljubljani, smer rekreacija, kjer je tudi diplomiral. Obiskal je olimpijske igre v Muenchnu, Sarajevu in Albertvillu. Veliko je delal kot športni dopisnik za različne medije, tudi za Primorske novice.

Bil je predsednik Turističnega društva na Lokvah, član Društva novinarjev Slovenije, tajnik Goriškega pihalnega orkestra in ustanovitelj društva Lo-Ko.

Pokopali ga bodo na Lokvah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down