Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na območju Krasa danes še 4 novi požari, koprski kriminalisti preverjajo informacije, ali gre za kazniva dejanja

Potem ko se že od včeraj gasilci borijo s požarom na območju Socerba, je danes zagorelo še ob povezovalni cesti AC Senožeče – Čebulovca, ob regionalni cesti Divača – Senožeče, ob lokalni cesti Sežana - Vrhovlje, in ob lokalni cesti Sežana – Vrhovlje, pred naseljem v Vrhovlje.

Požari v okolici Sežane so sicer pod nadzorom, je povedal Blaž Turk, poveljnik poklicne gasilske enote Sežana.

Požari so se zgodili med 14.22 in 14.43, ob povezovalni cesti AC Senožeče – Čebulovca je pogorel 1 hektar travnika, ob regionalni cesti Divača – Senožeče je pogorelo 10 kvadratnih metrov podrasti gozda, ob lokalni cesti Sežana - Vrhovlje, pri kamnolomu 500 kvadratnih metrov travnate površine in ob lokalni cesti Sežana – Vrhovlje, pred naseljem Vrhovlje 0,5 hektarja travnika.

Koprski kriminalisti so opravili oglede krajev in preverjajo okoliščine in informacije ali so požari posledica storitve kaznivega dejanja, so sporočili s koprske Policijske uprave, kjer se povezali tudi z italijanskimi varnostnimi organi. Usklajujejo se tudi glede gašenja in zapiranja lokalnih cest (trenutno sta še vedno zaprti povezavi Kastelec – Dolina in Gabrovica – Osp), da se zagotovi varnost tako domačinom kot tudi morebitnim mimoidočim.

(Foto: požar Socerb)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down