Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mladostnik napadel in pretepel dijaka novogoriške Gimnazije, grozil naj bi tudi s pištolo

Pri Gimnaziji Nova Gorica je včeraj, nekaj pred 11. uro prišlo do varnostnega incidenta. Mladostnik, ki ni dijak Gimnazije je po besedah očividcev napadel in pretepel dijaka, ob tem mu je grozil z ročajem pištole za pasom. Na policijski upravi Nova Gorica so z informacijami zaenkrat skopi, tudi ker gre za mladoletni osebi.

O dogodku so obvestili ravnatelja Andreja Šušmelja, ki je poklical policijo. „Po sedaj zbranih informacijah dijak nima hujših poškodb, bolj je bil psihični šok, in zgroženost dijakov, ki so to lahko samo opazovali, ko se je dogajalo. Reagiral je prisebno tudi naš profesor, vendar to je bilo že po končanem dogodku in ta storilec je zapustil šolske prostore.“

Na šoli tako dejansko ni prišlo do streljanja, kot je zaokrožila informacija v javnosti, dogodek pa naj bi sicer zanetila majica dijaka, na kateri je bil prikazan simbol ene izmed balkanskih držav, kar je zmotilo storilca. Ravnatelj poudarja: „Smo zgroženi nad takimi primeri nasilja, ki izvirajo iz nacionalnih predsodkov, ki so prinešeni v Slovenijo iz drugih okolij. Seveda, obžalujemo ta dogodek in se bomo z dijaki pogovorili, čeprav ga niso sprožili naši dijaki, kakšen naj bo odnos in reakcija dijakov v takih primerih, ko je kršena varnost.“

Sicer pa naj bi bil storilec s strani dijakov že identificiran, kot smo neuradno izvedeli, tudi sama pištola naj ne bi bila prava.

Na novogoriški policijski upravi so skopi z informacijami in so nam zgolj potrdili, da so bili v ponedeljek, okrog 12. ure, obveščeni o varnostnem dogodku na eni od šolskih ustanov na Goriškem, v katerem je prišlo do fizičnega obračuna dveh mladoletnikov. V zvezi s tem še zbirajo dodatna obvestila, da bi razjasnili dogodek, v tem trenutku podrobnejših informacij zato ne razkrivajo. Obveščena sta bila preiskovalni sodnik in tožilstvo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down