Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Komenski župan: "Po vsej verjetnosti spet požigalec na delu"

Potem ko so si že nekoliko oddahnili, je danes ponoči je ponovno zagorelo na območju komenske občine, ključno je, da se ogenj ne širi proti naseljem, pravi komenski župan Erik Modic. Gre za povsem nov požar, ki pa se ob severnem vetru širi proti Trstelju. Na pomoč je prišlo nekaj dežnih kapelj, pri gašenju pa pomagata tudi helikopterja slovenske vojske.

Komenski župan, Erik Modic, je po obisku štaba na cesti med Škrbino in Šibelji, povedal: „Ključno je, da se ogenj ne širi proti naseljem, tudi nobeno naselje ni ogroženo. To je tisto, kar je pozitivno, negativno pa je to, da je po vsej verjetnosti spet požigalec na delu. Ker ta požar nima nikakršne povezave s požarom, ki je pred dnevi ogrožal Trstelj. Nekdo je zanetil ta požar, pogorelo je približno 7 hektarjev, predvsem gozdnatih površin.“

Enote imajo požar pod kontrolo na južnem in zahodnem delu, proti severu in vzhodu pa bodo poizkušali  kontra požarom, ker bi radi preprečili širitev požara na območja listnatega gozda. "Gasilci imajo izdelano taktiko, kako omejiti ta požar. Burja je v tem primeru celo pozitivna, ker vleče v pravo stran. Najbolj kritično je severno pobočje, ki ga skušajo zaščititi, da se ne bi širil proti listnatemu gozdu, ker bi dal potem še več hrane temu požaru."

Ponovno so na udaru domače gasilske enote, ki so že po intervenciji na Krasu izčrpane, a so njihove izkušnje na domačem terenu neprecenljive. "Ključno je, da so domačli na terenu, ob pomoči drugih gasilcev, ki spet prihajajo, in tudi ob pomoči Slovenske vojske, ki trenutno gasi z dvema helikopterjema. Skupaj bomo zmogli, sem prepričan."

Kot kaže, pa do večjega deževja, ne bo miru na Krasu, komenski župan še poziva vse, da opazujejo in spremljajo ter čimprej javijo o morebitnih pojavih dima oz. ognja.

(Foto: Erik Modic)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down