Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kljub pomoči iz zraka, požar na območju Socerba še ni pogašen

Včeraj je na območju koprske Policijske uprave zagorelo kar petkrat. Štirje požari na območju Krasa so bili pogašeni še isti dan in ni bilo povzročene večje materialne škode.

Kriminalisti so na vseh štirih lokacijah opravili oglede krajev in preverjajo okoliščine oziroma informacije ali so požari posledica storitve kaznivega dejanja, vse zavarovane sledi so bile poslane na preiskavo v Nacionalni forenzični laboratorij.

Požar, ki se je razplamtel ponoči 9. avgusta na območju Socerba, pa kljub pomoči letala in dveh helikopterjev Slovenske vojske, dveh policijskih helikopterjev, pa še dveh helikopterjev in dveh letal kanader italijanskih zračnih sil, zaradi vročine, suše in vetra še ni dokončno pogašen.

Zato tudi ogled kraja ni bil še opravljen. Požar je včeraj gasilo približno 150 gasilcev, policisti so sodelovali v štabu ter izvajali varovanje cest in celotnega območja ob požarišču. Še vedno so zaprte nekatere lokalne ceste, hkrati pa je danes zaradi prevoza vode na požarišče obremenjena cesta od Kozine do Ospa.

Koprski kriminalisti so se glede v zvezi s požari povezali z italijanskimi varnostnimi organi in lokalno skupnostjo, vključno z orožniki in županom občine Dolina. Usklajujejo se tudi glede gašenja in zapiranja lokalnih cest (trenutno sta še vedno zaprti povezavi Kastelec – Dolina in Gabrovica – Osp), da se zagotovi varnost tako domačinom kot tudi morebitnim mimoidočim.

Ko bodo gasilci dokončno pogasili požar, bodo kriminalisti opravili ogled kraja in poskušali ugotoviti vzrok, dodajajo na koprski Policijski upravi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down