Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jadralna padalca trčila v zraku, 59-letnik iz Nemčije huje poškodovan

Včeraj v popoldanskih urah je v bližini naselja Ljubinj prišlo do nesreče 59-letnega jadralnega padalca iz Nemčije, ki je v zraku trčil z 39-letno Nemko.

Državljana Nemčije sta nekaj po 12. uri vzletela v lastni režiji na vzhodnem pobočju vzletišča za jadralne padalca na Kobali. Kmalu po vzletu na višini približno sto metrov od tal sta padalca iz neznanega razloga trčila med seboj. Na padalu 59–letnega jadralnega  padalca je nastala poškodba in je posledično začel izgubljati nadzor nad padalom ter pristal na travniku blizu ene od stanovanjskih hiš v Ljubinju. Pri zasilnem pristanku se je tudi predvidoma huje telesno poškodoval, 39–letna jadralna padalka pa je kasneje nepoškodovana pristala na območju Tolmina.

Reševalci nujnem medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin so poškodovanca na kraju oskrbeli, nato pa je bil z vojaškim helikopterjem prepeljana na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah  s  pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici,  o  nesreči je Policija obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

(Foto: PUNG)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down