• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
Kristina Furlan

Kristina Furlan

Problematika in priložnosti kmetijstva v občini Kanal ob Soči je danes vnela dvourno razpravo, v kateri je sodelovala tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, na katero je bilo naslovljenih veliko pobud za spremembo zakonodaje in kritik predvsem zaradi škode po divjadi, napadov zveri in pridobivanja ustreznih zemljišč na tem že tako težko obdelovalnem območju.

Jasne so tudi težave, ki tarejo kmete, večina je živinorejcev, zato se je občina odločila tudi sklicati okroglo mizo. Županja Tina Gerbec:
Poleg tega pa bi si želela več povezovanja kmetijstva in turizma, saj v kanalski občini ni niti enega kmečkega turizma.
Gerbčeva vidi še nekatere druge priložnosti
In kaj pravi Lavra Skrt, predstavnica Podeželske mladine iz Levpe.
Ne le sobivanje z živalmi, kot je bilo izpostavljeno na okrogli mizi, je precej težavno tudi ravnovesje med različnimi interesi, kot so lovci, kmetje, čebelarji, upravljavci gozda in drugih površin ter boj z birokracijo.

 

Kolesarski turizem je v porastu in tudi na Trnovski in Banjški planoti vsako leto opažajo več kolesarjev in družin na kolesih. Različno zahtevnim in telesno pripravljenim kolesarjem je odslej na voljo nov produkt „Ujemi utrip narave“, ki združuje različno ponudbo na Planoti. Glavni partner projekta, ki med drugim omogoča izposojo električnih koles, je Fundacija BiT Planota – vodja Darijan Krpan.

Da bi obiskovalci lažje raziskovali in spoznavali lepote in uživali v naravi tega območja, so pripravili tudi elektronske vodnike.
Pri tem lahko izbirajo različne težavnosti in dolžine prog. Predvsem turiste iz bolj oddaljenih krajev želijo zadržati dlje.

Od začetka letošnjega leta je vzpostavljen tudi Svet ponudnikov, ki povezuje različne ponudnike na Trnovsko-Banjški planoti, kjer ima tudi Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina razvojne načrte in vidi v teh krajih velik potencial.

(Foto: www.planota.si)

 

Prva polovica leta je za nami in več kot 3.500 ljudi je julij dočakalo na novogoriški službi zavoda za zaposlovanje. Zadnje podatke o trgu dela na severnem Primorskem je predstavila pomočnica direktorice območnega zavoda Urška Domnik:

Čeprav je veliko delavcev ostalo na čakanju oziroma jim niso podaljšali pogodbe za določen čas ali so ostali brez dela zaradi krčenja kadra in zapiranja podjetij, pa so tudi delodajalci, ki zaposlujejo.
Glede na lansko primerljivo obdobje je Goriška po porastu brezposelnosti na petem mestu med 12 slovenskimi regijami, za Gorenjsko, Obalo, Ptujem in Velenjem.

Iz vipavskega centra starejših Pristan danes prihajajo bolj spodbudne novice, saj so med včeraj testiranimi odkrili le en pozitiven primer okužbe pri stanovalcu.

Pet jih tako ostaja na infekcijski kliniki v Ljubljani, kjer po podatkih direktorja Pristana Martina Kopatina nihče od teh ni na intenzivni negi.
Njegovo stanje pa zaenkrat ni tako, da bi bil premeščen v bolnišnico, razen če se bo poslabšalo. Okuženi zaposleni so doma v izolaciji, nekateri, ki so bili v neposrednem stiku z okuženimi, so v karanteni, skupno je tako odsotnih z dela 11 zaposlenih, tisti, ki so dobili negativen izvid, pa prihajajo na delo.

Medtem ko je v goriški regiji število novookuženih v zadnjih dneh naraslo, pa je v sosednji FJK pozitivnih na koronavirus po včerajšnjih podatkih 113 ljudi, kar je eden več kot dan prej, niso pa v zadnjem dnevu zabeležili novih okužb, niti novih smrtnih žrtev, prav tako se noben pacient ne zdravi na intenzivni negi, v bolnišnicah pa jih je zaradi koronavirusa devet. Od začetka epidemije je bilo v FJK registriranih 3.326 pozitivnih primerov, od tega 218 v Gorici, kjer je umrlo 6 ljudi.

Stran 1 od 197

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33