• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
Kristina Furlan

Kristina Furlan

Mladinski svet Slovenije je včeraj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja razglasil letošnje Naj prostovoljce. Na natečaj je prispelo 177 prijav. Posebno priznanje za projekt je prejelo Športno društvo Šentviška gora za festival Gora rocka 2019.

In veliko je tudi denarja, ki so ga doslej zbrali in razdelili za različne namene in organizacije. Samo lani se je steklo 27.000 evrov.
Da brez prostovoljcev tudi festivala, ki je lani v vasi s 100 prebivalci gostil 12.000 obiskovalcev, ne bi bi bilo, še poudarja vodja odnosov z javnostmi Nicolas Vanek:
Letos ga zaradi razmer niso mogli izpeljati v živo, a Gora Rocka se še naprej trese.
„Z nagrajenim festivalom so pokazali, da se mladi lahko zabavajo in hkrati naredijo nekaj dobrega za družbo,“ so še zapisali v Mladinskem svetu.

Pravljica Janko in Metka bo to soboto zaživela na malem odru SNG Nova Gorica, gledalci pa bodo premiero lahko spremljali doma prek spletnih kanalov. Kako si je uprizoritev zamislil režiser Andrej Jus, ki ga ta zgodba vznemirja že več kot desetletje?

V Jankove čevlje bo stopil Žiga Udir, v Metko pa se bo prelevila nova članica novogoriškega igralskega ansambla Anuša Kodelja.
Neposredni prenos premiere otroške predstave, ki je namenjena zlasti predšolskim in otrokom prve triade, bo javen in odprt za vse. Jus o ustvarjanju v času epidemije dodaja:
To je Branko Potočan, sicer pa sobotna premiera ob 18. uri ne bo prvi neposrednj prenos prek spleta iz SNG Nova Gorica, saj je prvi neposredni spletni prenos gledališke predstave v Sloveniji pripravilo prav takrat Primorsko dramsko gledališče že pred 20 leti, ko je prenašalo premiero predstave Tistega lepega dne, ki so jo lahko v živo spremljali tudi na svetovni razstavi EXPO v nemškem Hannovru. Pri tem je sodelovalo tudi novogoriško podjetje Arctur. (Foto Damir Ipavec)

Nadzorni odbor MONG je zaključil nadzor nad smotrnostjo porabe in ravnanjem s premoženjem v Vrtcu Nova Gorica. Predsednica Tjaša Harej Pavlica:

Dobavitelje naj bi jih tako za posamezne storitve kot material izbirala računovodkinja sama.
Glede nakupa živil izven razpisa, ki ga za vse javne vrtce izvaja mestna občina, je Nadzorni odbor v obrazložitvi med drugim pojasnil, da so nekatera izvzeta iz postopka javnega naročanja in lahko javni zavodi v omejenem obsegu sami izbirajo dobavitelje iz lokalnega okolja, ki ponujajo sezonske, ekološke pridelke. Z ugotovitvami se je nedavno seznanil tudi mestni svet, ki na poročilo ni imel pripomb. Nadzorni odbor je v okviru rednega nadzora vzel pod drobnogled še financiranje prevozov učencev iz občinskega proračuna in pri tem prav tako ni odkril nepravilnosti.

Več kot desetletje nedokončana zgodba o urejanju Ronketa, nedaleč od središča Nove Gorice, naj bi le dobila epilog. Potem ko so po septembrskem pretepu in novembrski eksploziji v nekdanjem Idealu znova postali glasnejši pozivi po ureditvi te lokacije, je župan Klemen Miklavič povedal:

Kakšne spremembe so predvidene na akropoli mesta, kot je ta dvignjeni del poimenoval Miklavič?
Gradnja naj bi se najprej začela oz. nadaljevala na mestu zapuščene gradbene jame, kjer je dela pred več kot desetletjem prekinila inšpekcija, potem ko so na noge skočili okoliški prebivalci. Kot še napoveduje župan, bo to območje dobilo tudi potrebna parkirna mesta, ki si jih prav stanovalci še kako želijo. Od teh sedaj Miklavič pričakuje konstruktiven pristop, da bo lahko občina začete postopke tudi speljala. Kako medtem napreduje urejanje bližnje Vodovodne poti.

Stran 1 od 259

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33