Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Od teniških igrišč do ponarejenega denarja, to sredo po 11h

Od Objavljeno December 06, 2019

To sredo iščemo odgovor na vprašanje poslušalca, v kateri fazi je gradnja širokopasovnega optičnega omrežja v Občini Brda. Za to jesen obljubljenih sestankov po vaških in krajevni skupnosti še ni bilo, občani pa so v skrbeh, ali se bo projekt sploh izvedel in kdo je sploh upravičen do priključka.

Športna društva, ki so trepetala ob napovedani prodaji Športnega centra Hit, so si sedaj nekoliko oddahnila, ob tem, da so kratko potegnili tenisači, saj dvorani za tenis ne bosta ohranili namembnosti, v Novi Gorici pa jim ob tem jemljejo zunanja igrišča, kjer bo zrasel pokriti bazen.

Zakaj se tudi teniška igrišča, ki jih dnevno uporabljajo številni tenisači, ne ohranijo, kam sedaj, se sprašujejo.

Na Radiu Robin vpletene soočimo v osrednjem delu sredine oddaje. Ste kdaj pomislili, da držite v rokah ponarejen denar? Lani ga je bilo v Sloveniji iz obtoka umaknjenega za 374.000 evrov. Na severnem Primorskem v povprečju odkrijejo okrog dva primera na teden. Kateri so najpogosteje ponarejeni bankovci, kdo jih običajno vnovčuje in za kakšne nakupe, smo se pozanimali na novogoriški policiji, ki je v novembru odkrila povečano število ponaredkov v goriških gostinskih lokalih. Prav december je čas, ko med nakupovalno mrzlico in številnimi prazničnimi prireditvami zaokrožijo ponarejeni bankovci. Kako ravnati, če jih odkrijete, ne preslišite v rubriki Morda vam pride prav.

Prebrano 2169 krat