• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio

Najboljši ajdovski športniki lanskega leta se te dni borijo na rokometnih igriščih po Evropi, to sta Maja Svetik, igralka Krima in Patrik Leban, ki je prve korake v svet rokometa naredil na domačem Colu, sedaj pa igra za Celje. Najvišje priznanje pa tokrat "v roke" nogometu. 

13. marca bo minilo leto dni, odkar so se zaradi epidemije prvič zaprli slovenski kinematografi, a so ti sedaj našli novo pot do ljubiteljev sedme umetnosti.

Glede na to, kako je kazalo ob prvem valu epidemije, se je leto 2020 za družbo Salonit Anhovo dobro izteklo, saj so ga zaključili z rahlo boljšimi rezultati kot predhodno, s čimer je predsednik uprave Julijan Fortunat zelo zadovoljen.

S ponedeljkom se pogoji vstopa v državo zaostrujejo, prehod v Erjavčevi pa bo zaradi del na potoku Koren zaprt za tri mesece.

V manj kot mesecu dni se je na Ajdovskem zgodila že druga prometna nesreča s smrtjo pešca. Včeraj nekaj pred 15. uro je bila za 51-letnico iz Nove Gorice usodna nesreča izven naselja Predmeja. Vzrok je bila vožnja avtomobila preblizu robu vozišča.

Novogoriška občina si je ponovno premislila glede nakupa dela Mercatorjevega objekta Kemometala ob Rejčevi ulici v Novi Gorici. Sprva so želeli že pred nekaj leti objekt kupiti in vanj preseliti mladinski center ter urediti vozlišče kreativnih praks, a takrat z lastnikom niso uspeli skleniti posla.

Na Goriškem se je danes mudil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Tokrat ni bilo govora o Hitu ali o odprtju teras gostinskih lokalov na Goriškem, je pa Miklavič Počivalška, kot člana vlade, opozoril, da se na Goriškem ne strinjajo z novim režimom na meji. 

Štiri kraško-brkinske občine, ki so ustanovile skupno organizacijo za turizem, se lotevajo priprave Strateškega načrta turistične destinacije Kras in Brkini 2021-2025, podlaga pa bo analiza stanja na področju turizma v posamezni občini, tudi sežanski.

Na novogoriškem zavodu za zaposlovanje so v februarju zabeležili upad brezposelnih za skoraj tri odstotke glede na januar oz. se je zaposlilo za dobrih 5 odstotkov več ljudi kot leto prej.

18. marca se na male ekrane vrača kuharski šov MasteChef Slovenije. "Zgovorni Primorec pravi, da ima najraje italijansko hrano. Od malega se navdušuje nad različnimi kuhinjami, zato je vajen eksperimentiranja in presenečenj. Kuhanje je njegov način sproščanja in s tem sprošča svojo domišljijo. Sodnikov se ne boji, najraje pa bi kuhal z Binetom." so zapisali pod opis 47-letnega Adama Šerca iz Ajdovščine.

Z njim se je pogovarjala Mateja Grebenjak

Domačini s Sela na Krasu so že pred leti dali pobudo, da bi se na koncu vasi, vzpostavil kamp, saj je tam že vrsto let priljubljen postanek obiskovalcev, ki ga krasi izjemen pogled na Tržaški zaliv. Letos se bodo le pričela dela na terenu.  

V mestu burje je skate kultura prisotna že vrsto let, dotrajani leseni skate park v Palah pa je klical k obnovi. Preko Moje pobude, projekta participativnega proračuna ajdovske občine, je bila že postavljena nova rampa, dela pa se sedaj nadaljujejo.

Stran 1 od 322

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33