• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio

O pravni ustreznosti podaljševanja pouka na daljavo se danes lomijo kopja, stanje pa še posebej skrbno spremljajo v zavodih s prilagojenim programom in v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

V naselju Anhovo je po več mesecih mogoče varno piti vodo iz pipe, vsaj po priporočilu NIJZ, ki so ga prejeli na kanalsko občino.

Število novih okužb na Goriškem ne upada

Od Vanja Trkman
v Novice
December 04, 2020

Na Goriškem se je število okužb iz 63 dan pred tem še povečalo na 77. Od tega dobri dve tretjini, 27, v novogoriški občini, kjer se je število novih okužb v primerjavi s sredo podvojilo.

V središču Ajdovščine se napovedujejo nove vsebine, v marcu se bo predvidoma pričela obnova Rustjeve hiše, hkrati pa v bližini prenova mestne tržnice.

 Primorski tehnološki park s tekmovanjem mladih POPRI, ki v teh dneh že nabira ideje mladih, ponovno presega meje. Potem ko je lani tekmovanje prvič potekalo tudi pri Slovencih v zamejstvu, letos postaja mednarodno.

Bo Janka Humarja na čelu Javnega zavoda Turizem Dolina Soče nasledil Vilijam Kvalić? Svet zavoda je namreč zaključil s postopkom izbora direktorja in po predstavitvi kandidatov z veliko večino izbral Kvaliča.

Po 6853 testih je bilo včeraj potrjenih 1784 novih okužb s korinavirusom, delež pozitivnih pa je znašal 26,3, je povedal vladni govorec za covid-9, Jelko Kacin. Med občinami z več okužbami je omenil tudi Novo Gorico, kjer so včeraj potrdili 27 okužb. 

Napetost v pričakovanju razglasitve EPK 2025 se stopnjuje, saj v obeh Goricah, ki se potegujeta za ta naziv, že odštevajo dneve do 18. decembra, ko bo mednarodna žirija razglasila nosilko tega naziva. A do takrat pripravljalno ekipo čaka še zahtevno delo, saj pričakujejo naslednjo soboto virtualni obisk komisije, ko jo bodo skušali dokončno prepričati, da si zaslužijo postati EPK. Projekt vseskozi podpira in verjame v uspeh oz. zmago tudi predsednik EZTS GO, Matej Arčon.

Kandidatura za EPK sicer po Arčonovem prepričanju krepi vlogo EZTS kot povezovalnega člena.
V EZTS se sicer vzporedno posvečajo tudi drugim projektom, kot je gradnja brvi čez Sočo, ki se bliža zaključku.
Pridobitev naziva EPK bi za mesti pomenila nove, še večje obveznosti in naloge, a Arčon zatrjuje, da so na to pripravljeni.

V Novi Gorici stavijo na kolesarstvo

Od Vanja Trkman December 04, 2020

O vlogi Nove Gorice na slovenskem kolesarskem zemljevidu je na včerajšnjem obisku s predstavniki novogoriške občine govoril predsednik Kolesarske zveze Slovenije Tomaž Grm.

Tudi občina Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba in Miren-Kostanjevica so branju prijazne.

Tako kot v torek, je bila tudi včeraj velika večina okužb na Idrijskem potrjena v obeh enotah Doma upokojencev,  se pa stanje umirja v novogoriškem Domu upokojence, kjer so danes tudi ukinili dve rdeči coni

Potem ko je število bolnikov na covid oddelku šempetrske bolnišnice vse do prejšnjega tedna naraščalo, v petek se je zdravilo rekordnih 52 bolnikov, pa ta teden njihovo število upada.

Stran 1 od 298

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33