• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno Lokalno - Radio Robin

S koncertom Policijskega orkestra so v soboto na Lavričevem trgu obeležili 30 let samostojnosti Slovenije. Prenovljeni trg je tako oživel s prvim večjim gala dogodkom po odprtju, osrednjo občinsko prireditvijo ob dnevu državnosti. 

Nova Gorica se danes pridružuje prazniku glasbe. Gre za del svetovne glasbene iniciative, ki se je pričela leta 1982, od takrat se ji je pridružilo že preko 120 držav in več kot 400 mest s celega sveta. V Novi Gorici bo več kot 200 nastopajočih napolnilo z glasbo številne kotičke, dogajanje se pričenja ob 16.ih. 

Pričenja se Tminsko poletje. Po lanski uspešni izvedbi, s katero so kljub koronskim omejitvam, uspeli popestriti poletno dogajanje, se letos program vrača z več kot 110 dogodki.

Danes praznuje občina Komen, potem ko so slavnostno sejo s podelitvijo nagrad najbolj zaslužnim obeležili v petek, v Zadružnem domu Štanjel. Zahvala gre vsem nagrajencem, ki s tem ponesejo dober glas v svet, kar je bilo v tem obdobju epidemije še toliko težje, je izpostavil župan Erik Modic.

Od sobote dalje so pričeli veljati novi pogoji vstopa v Slovenijo, ki uvajajo oranžni in zeleni seznam držav. Italijanski minister za zdravje, Speranza, pa je sprostil vstop v državo za cepljene oziroma prebolevnike, potem ko so doslej tudi ti morali predložiti negativen test na novi koronavirus. 

Urna vrednost ozona je na merilnem mestu Deskle včeraj popoldne, ob 16. uri presegla opozorilno vrednost 180 μg/m3, in je znašala 184 μg/m3.

Predlog novega intervencijskega zakona, ki ga je prejšnji teden oblikovala vlada in čaka pa še na potrditev DZ, predvideva pomoč tudi za žičničarje, ki si bodo razdelili 3,7 milijona evrov.

Skoraj 800.000 evrov vredna investicija v kobariško ribogojnico v lasti Zavoda za ribištvo Slovenije, je zaključena. V Kobaridu so danes tudi uradno odprli novi servisni objekt z vališčem, ki so ga zgradili v sklopu projekta Life for Lasca.

Na vodarni Avče je včeraj prišlo do vloma, so sporočili iz Režijskega obrata kanalske občine. O tem so že obvestili policijo, ki je si je kraj dogodka že ogledala.

Nabor projektov tretje Moje pobude je zaključen, na Ajdovskem so predlagali več kot 80 projektov, 64 pa jih je prestalo sito komisije, od teh se je v glasovanje uvrstilo tudi 8 pobud mladih.

Začarani krog sanacije plazu na Gradišču nad Prvačino se prekinja, pravi novogoriški župan Klemen Miklavič, ki je ob obisku Andreja Vizjaka, ministra za okolje in prostor, nedavno dobil zagotovila, da bo ministrstvo pristopilo k sofinanciranju sanacije plazu.

Svetniška skupina Povezani je želela pojasnila za neuveljavitev predkupne pravice za nakup prostorov Kemometala, predstavitev načrtov in vseh soglasij, ki naj bi jih občina imela, kot je na februarski seji dejal novogoriški župan Klemen Miklavič in mestnemu svetu predlagal, da odobri uveljavljanje predkupne pravice, a so si v občinski upravi nato premislili glede stanovanj, ki naj bi jih tam gradil Stanovanjski sklad.

Stran 1 od 349

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33