• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

Letošnji materinski dan je na Ajdovskem še bolj poseben, saj so se zbudili v pobeljeno jutro, zlasti na območju Gore, kjer so bile na delu tudi plužne službe. Čeprav je v dolini sneženje že zjutraj ponehalo, pa burja po napovedih vremenoslovcev ostaja še do jutri.

V Goriškem muzeju so, medtem ko je zaradi epidemije zaprt za obiskovalce, poskrbeli, da lahko preteklost spoznavamo tudi od doma. Dnevno zato objavljajo utrinke iz lokalnega okolja, s katerimi bo marsikdo obujal spomine na drugačne čase. Kustos in pedagog David Kožuh.

(Na sliki, ki jo hrani Goriški muzej, je nekdanji mejni prehod Šempeter)

Po razglašeni epidemiji se je naše življenje "ustavilo". Številni delajo od doma, učenci se učijo na daljavo, marsikdo ostaja v službi. V čem je delo duhovnikov danes drugačno? Mateja Grebenjak se je pogovarjala z Markom Rijavcem, duhovnikom

Besede za srce Marka Rijavca lahko na Robinu poslušate vsako nedeljo ob 9.30!

Foto: arhiv radia Robin

Kraški gostinci namesto streči gostom s sezonskimi lokalnimi jedmi, delijo na socialnih omrežjih svoje recepte. S TIC Sežana so se v projektu Festival Divji okusi Krasa lotili akcije ostani doma in kuhaj po receptih kraških kuharic in kuharjev. Med turističnimi kmetijami, gostinci in pridelovalci kraških dobrot je s prvim postregla Katja Skok iz Štorij, sicer tudi članica Društva Planta:

Začeli so jo pretekli konec tedna, sedem sodelujočih kuharjev pa bo recepte delilo do 24. aprila na FB profilu DozivetoOkusanjeKrasa. Kaj je priporočala Skokova in kaj sledi?
Večino sestavin najdemo na vrtu ali balkonu oziroma med sprehodom v naravi, kuharski namigi pa so namenjeni tako tistim s kuharskih predznanjem kot kuharskim navdušencem, ki jim dosedanji vsakdanji ritem ni dopuščal, da bi svoje znanje nadgradili. (na sliki Ada Špacapan)

Ljudje smo socialna bitja, karantena je naš vsakdan spremenila. 

O vplivu novega korona virusa na življenje in dejavnost po svetu se je Mateja Grebenjak pogovarjala z radijskim kolegom Gregorjem Bolčino, ki živi med Ajdovščino in Madridom. Že 10 dan je v karanteni v središču španske prestolnice.

Foto: osebni arhiv

Čeprav je na gradbišču bilo še pred kratkim veliko število delavcev, je novi del trgovin na Prvomajski ulici hitro dobil končno podobo in predvideno odprtje naj bi bilo prav včeraj, otvoritev se zaradi epidemije zamika v čas po epidemiji.

V Goriški knjižnici Franceta Bevka danes do 17. ure zbirajo semena jih vnašajo v bazo in predstavljajo aplikacijo, s pomočjo katere si bomo semena lahko izposojali. Odpirajo prvo knjižnico semen v Novi Gorici.
Semena bodo na voljo za izposojo od torka, 3. marca, naprej.

Direktorica Irena Škvarč

Najbolj norčav dan v letu obeležujemo tudi na Robinu z našimi zvestimi poslušalci. Od Kobarida, do Vipave, prek Nove Gorice, Šempetra, Mirna, do Brd... skratka Goriška je danes obarvana v barve korenčka. Skupaj z najboljšimi krofi, Mlinotestovimi CARJI, razveseljujemo kolektive in barvamo življenje v najlepše barve! Odlični krofi so hitro na cilju z vozili ABC Trgo Avto Nova Gorica... Naj bo dan igriv, norčav, zabaven!!!

Razdelili smo kar 1.000 slastnih Mlinotestovih carjev med krofi s šestimi zlatimi medaljami za kakovost.

 

Več fotografij ...

 

Pokrovitelj:


Za varno in pravočasno dostavo nam bo pomagal:

Stran 4 od 78

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33