• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

V Hitovem igralniško-zabaviščem centru Perla se sredi Nove Gorice že 10 let posvečajo tudi dobremu počutju. Temu namenjene programe in prostore so osnovali kot odgovor na potrebe sodobnega turizma. Lavra Peršolja Jakončič iz kabineta Hitove uprave:

Poleg hotelskih gostov opažajo, da si sproščanje v SPA Perla privošči vse več zunanjih obiskovalcev. Letno jih naštejejo okrog tisoč različnih, ki se tudi večkrat vračajo.

Eden najbolj divjih in najmanj poznanih delov reke Soče, ki so ga doslej poznali le kajakaši in redki ribiči, bo od jutri dostopnejši tudi ostalim obiskovalcem. Ob strugi Soče so namreč med Kobaridom in Trovim po levem bregu speljali nekaj km poti, za kar si je posebej prizadeval Zdravko Likar, predsednik uprave Fundacije Poti miru v Posočju.

Nova Soška pot, ki so jo uredili s pomočjo občine Kobarid, tamkajšnjega turističnega društva, Kobariškega muzeja in Fundacije, se od Otone nadaljuje do brvi pod vasjo Trnovo.
Pot ni zahtevna, tako da je primerna za vse pohodnike, ki si želijo ta naravni biser ogledati z nove perspektive.

V Občini Ajdovščina je 600 vinarjev in 75 se jih je potegovalo, da bi njihovo vino letos postalo Županovo vino. Sinoči so razglasili, komu je to uspelo. Naslov je šel na Brje, Petru Stegovcu iz vinske kleti Sveti Martin. Podlaga za izbor je bilo ocenjevanje poslanih vzorcev, ki ga je opravila strokovna komisija, katere članica je bila Andreja Škvarč:

Je letnik 2018 po mnenju Škarčeve res postregel z izjemnimi vini?
Zadnjo besedo pri izboru med najbolje ocenjenimi, ki so prejeli listine odličnosti, je imel župan Tadej Beočanin. Katero ga je najbolj prepričalo?

V predvelikonočnem tednu smo vsako jutro, med 7. in 8. uro razkrili geslo dneva. Izmed vseh, ki ste v SMS predalnik sporočili geslo dneva, smo vsak dan od ponedeljka do četrtka podelili 2kg težko velikonočno šunko, glavno nagrado pa med vsemi sodelujočimi izžrebali v petek... slasten cel kuhan pršut, mesnin Peloz!
VIDEO

Na Radiu Robin imamo jajca! Kuhan pršut pa tudi :-)

Naj bo Radio Robin, najbolj poslušan radio na Goriškekm, tudi letos TVOJ praznični radio.

 

Pokrovitelj:

Okoli 200 vrtčevskih otrok iz Posočja in Vipavske doline bo letos nastopilo na jubilejnem desetem Otroškem festivalu pesmi in plesa v bovškem kulturnem domu. Ida Šemrov, vodja vrtca Bovec in koordinatorka festivala:

Včeraj so poleg bovškega nastopili še vrtci iz Kobarida, Mosta na Soči, Kanala, Dobrovega in Kojskega, to popoldne pa še preostali iz Tolmina, Deskel, Solkana in Bilj. Bovški otroci bodo tudi danes ponovno pozdravili obiskovalce festivala.

Festival je eden izmed bovških tradicionalnih dogodkov, ki do zadnjega kotička zapolnijo dvorano tamkajšnjega kulturnega doma.

Prihodnji teden bo v Novi Gorici in okolici posvečen knjigam, letos posebej 70-letnici Goriške knjižnice Franceta Bevka, ki je glavna koordinatorica 13. goriških dnevov knjige, pri katerih so se povezali z več kot 40 organizacijami in posamezniki. Direktorica Irena Škvarč:

Letošnja novost je povezovanje z zamejstvom.
Poleg tega načrtujejo, da bi začeli z bibliobusom obiskovati še tretjo šolo s slovenskim učnim programom v zamejstvu. Tudi letos ohranjajo vodilo „Beremo lokalno“.
Goriški dnevi knjige, ki prinašajo tudi nekatere ugodnosti in brezplačni program za vse generacije, se začenjajo v ponedeljek, v torek pa bo izjemoma odprta tudi mojstrovalnica.

(na sliki z leve: mag. Darinka Kozinc, Majda Petejan, Irena Škvarč in Tina Podgornik)

Včeraj se je v Veroni pričel eden največjih mednarodnih vinskih sejmov - Vinitaly, na katerem je že vrsto let zastopana tudi briška žlahtna kapljica. Na skupni stojnici se vse do srede predstavlja dvanajsterica briških vinarjev, ob njih na samostojni stojnici tudi zadružna klet. Največjo težo bodo pričakovano dali briški rebuli. Jutri bodo mednarodno strokovno javnost nagovorili na strokovni degustaciji Masterclass Brda Home of Rebula:

je pojasnila direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec.  Svoje rebule bo predstavilo 9 vinarjev iz slovenske in 4 iz italijanske strani Brd. Cilj strokovne degustacije je ustvariti prepoznavno blagovno znamko Brda Home of Rebula z namenom, da svetovna javnost prepozna, da je rebula doma v gričevnati briški pokrajini. Nazadnje je cilj tudi preko lokalnih vinarjev promovirati celotno destinacijo Brd in Collia.

Na veronski strokovni degustaciji bodo predstavili vse obraze rebule: od svežih do maceriranih in s podaljšano maceracijo. Degustacijo bosta vodila vinska strokovnjaka Gašper Čarman in Luca Gardini, terroir in zgodovino briške pridelave vina pa bo pojasnil izredni profesor na ljubljanski Biotehniški fakulteti Denis Rusjan.

Prva aprilska sobota bo tudi letos Dan za spremembe, in to že desetič. Vseslovenski prostovoljski akciji v organizaciji Slovenske filantropije se bomo pridružili tudi na Goriškem.

je povedala Sabrina Lever in dodala, da je za 6. april napovedanih največ akcij doslej.
Slogan dneva za spremembe je „Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!“, letos še posebej z namenom odpravljanja diskriminacije.

Stran 16 od 69

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33