Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Z grafiti nad spremembe tudi v Novi Gorici

Od Objavljeno Avgust 12, 2019

S pomočjo grafitov bodo tudi v Novi Gorici ozaveščali o podnebnih spremembah, pravicah otrok in migracijah. V sklopu projketa sedaj iščejo domačega ustvarjalca.

 

V okviru projekta Culpeer4CHANGE bo prihodnji mesec potekalo posebno druženje umetnikov s celega sveta, ki so partnerji projekta. Med njimi sta tudi novogoriška občina in Društvo Humanitas

je povedala Tina Trdin iz Društva Humanitas. V sklopu triletnega projekta bodo gostili kulturno umetniške skupine mladih iz afriških, azijskih in ameriških držav, ki bodo gostovale z gledališkimi predstavami po Sloveniji. Del projekta pa je tudi izdelava 7 zidnih poslikav, ena izmed njim bo nastala v Novi Gorici, pri njej pa bo imel priložnost sodelovati tudi domači ustvarjalec, ki ga iščejo z razpisom:

Kot dodaja Trdinova, sodelovanje ponuja edinstveno medkulturno izkušnjo, čas za prijavo je še do 19. avgusta. Lokacija grafita, ki bo v Novi Gorici nastajala med 3. septembrom in 6. oktobrom, je že znana, obenem pa bodo po Sloveniji potekale razne delavnice, obiskali bodo tudi številne šole in ozaveščali mlade o ciljih trajnostnega razvoja.

 

Prebrano 294 krat Nazadnje urejano na 0, 12.08.2019 20:36