Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Jubilejni skoki s kanalskega mostu tudi letos paša za oči

Od Objavljeno Avgust 11, 2019

Skakalci so se v figurativnih skokih in v lastovkah najprej v soboto preizkusili na Mostu na Soči, od koder so se pognali v Sočo z višine 13 metrov, danes pa so bili na vrsti še skoki s kanalskega mostu.

Že 30. skoki z mostu so v Kanal privabili množico obiskovalcev, ki so tudi tokrat zadrževali dih ob opazovanju vratolomnih skokov z višine 17 metrov. Letos so obiskovalci lahko občudovali 16 drznih tekmovalcev, med njimi povratnico in najstarejšo med tekmovalci, Američanko Lauro Rose. Zmagovalec je bil stari znanec, sicer pa le 17-letni Britanec Aidan Heslop

Občutek je zelo zelo dober, na žalost se prejšnje leto skokov nisem mogel udeležiti, vendar se res zelo dobro počutim ob svoji vrnitvi v te izjemne kraje in da skočim s tega res neverjetnega mostu, mi je res v veselje. Na tem tekmovanju mi ne gre za zmago, tukaj gre za ljudi, za ta kraj, za ta izjemni most, všeč mi je celotna izkušnja.

je povedal mladi skakalec, sicer tudi član britanske reprezentance, ki se trenutno pripravlja na nastop na olimpijskih igrah. V Turističnem društvu so letos pripravili tridnevno dogajanje, osrednji dogodek pa so kot običajno danes začeli mladi skakalci. Predsednik Branko Dolenc je bil zadovoljen:

V kategoriji lastovk je slavil Marjan Milanović, prav enak vrstni red pa je obveljal v soboto, ko so se tekmovalci preizkusili v skokih na Mostu na Soči.

 

Prebrano 365 krat