• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Zakonca Marjeta in Marino Furlan sta podjetje Intra lighting leta 1989 začela v dnevni sobi njunega stanovanja. Ona, modna oblikovalka, on, strojni inženir. Brez posebnih izkušenj, a z veliko zvedavosti in radovednosti, sta znanje iz področja osvetlitve začela nabirati na sejmih in naposled najela delavnico, kjer so se rodile prve luči … in ostalo je, kot pravijo, preteklost.

Na vprašanje, ali je bilo res tako romantično, Marjeta odgovarja:

Kaj je torej bilo takrat ključno za uspeh?

Marino Furlan mladim svetuje, naj razmislijo, v čemu so res dobri in to začnejo delati. Dodaja še

Intra lighting je vodilni ponudnik arhitekturnih svetil in celovitih svetlobnih rešitev v jugovzhodni Evropi, njihove izdelke pa danes lahko vidite v pisarnah Facebooka, Microsofta, Ferrarija, v trgovinah Armanija, Calvina Kleina, Adidasa in številnih drugih. Da so izdelki Intra lighting poznani po inovativnostidizajnuučinkovitosti in kvaliteti potrjujejo tudi številna mednarodna priznanja, ter več kot 300 ljudi, ki vsakodnevno skrbi za to, da je Intra lighting to, kar je.

Vprašanja so gostoma zastavili tudi dijaki iz Elektrotehniške šole Šolskega centra Nova Gorica. Celotni oddaji lahko prisluhnete tukaj.

 

Stanovalci Cankarjeve soseke, kjer mestna občina Nova Gorica načrtuje več kot 12 milijonov evrov vredno prenovo s pomočjo evropskih sredstev, so se včeraj še zadnjič srečali in podali svoje pripombe in predloge v okviru srečanj s stanovalci. Tako na prvem skupnem javnem posvetu kot na manjših srečanjih po posameznih območjih, so prebivalci najbolj pogosto izpostavili parkirno problematiko.

 

Še nekaj dni nas loči do koledarskega začetka poletja in tudi v Ajdovščini so ta konec tedna odprli Letno kopališče, ki je za zunanje obiskovalce do petka odprto od 15ih do 19ih, v petek pa bo tudi uradna otvoritev in Dan odprtih vrat. Sicer pa ajdovski Zavod za šport prihodnji teden začenja Športne počitnice, za otroke, starejše od 5 let. Program je odlično obiskan in tudi letos se tedenski kampi hitro polnijo s prijavami, je povedal direktor Uroš Pintar:

Denar, ki so ga člani medobčinskega društva slepih in slabovidnih, zbrali tudi na dobrodelnem teku v Novi Gorici, Tečem, da pomaga, so pripomogla, da se tudi letos, že 11. leto, udeležijo slikarskega tabora, OBČUTIM PODOBE NARAVE, ki je potekal v četrtek in petek v Trenti, v soboto pa so ustavarjali na Kaninu. Predsednik Igor Miljavec je povedal, da se je delavnice letos udeležilo 9 članov, od tega 5 slepih, kar pomeni, da je bila letošnja delavnica še posebej zahtevna, tudi iz logističnega vidika.

 

Pred 75-imi leti Je bil ustanovljen IX. Korpus, ki mu gredo znatne zasluge za osvoboditev Primorske izpod fašističnega jarma in njeno priključitev matični domovini. Obletnice so se včeraj spomnili na Lokvah, kjer je novogoriško območno združenje borcev za vrednote NOB pripravilo spominsko slovesnost. Predsednica združenja Katjuša Žigon je izpostavila:

Sodeluj v nagradni igri med 18. in 21. junijem 2018.

Ko v tem obdobju v programu Radia Robin zaslišiš poletno pesem (označena s posebnim avizzom oz. na njo opozori voditelj) se takoj prijavi s svojim imenom preko SMSa na 041 760 300.

V četrtek, 21. 6. 2018 - na prvi poletni dan, izžrebamo nagrajenca 3-dnevnega paketa (3 noči) na Lošinju za družino (2 odrasa + 2 otroka) v mobilni hišici v kampu Lopari.
Na voljo so: Superior HIŠKA 01/07-13/07, 16/07-24/07 ali DeLuxe HIŠKA 09/07-14/07, 16/07-21/07 24/07-28/07.

Pokrovitelj počitnic je Turistična agencija SLONČEK iz Sežane

PRAVILA


Matjaž Komel iz Gofit priporoča za poletni dopust.

Središče Nove Gorice so danes preplavili primorski osnovnošolci, ki se udeležujejo 6. dneva obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, na katerem agencija GOLEA prvič predstavlja tudi nove učne pripomočke, ki so jih pridobili v okviru čezmejnega projekta NEKTEO, ki ga na Golei vodi Ivana Kacafura:

In kateri so obnovljivi viri energije?

 

Stran 1 od 32

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30