• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kristina Furlan

Kristina Furlan

V šempetrski bolnišnici je okužba v internistični službi omejena in danes ponovno testirajo vse zaposlene in paciente.

Dva sta glede na njuno zdravstveno stanje lahko odšla v domačo oskrbo, štiri pa so premestili na covid-oddelek, je dopoldne pojasnila strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler.
Pomeni to, da bodo še naprej nove paciente iz Šempetra pošiljali drugam?
Kadru v bolnišnici pomagajo študenti fakultete za zdravstvene vede, za kadrovsko pomoč so zaprosili iz DSO Ajdovščina, a jim zaradi lastne stiske ne morejo ustreči.
Včeraj je bilo v goriški regiji potrjenih 112 novih primerov okužbe, kar je znova rahel porast s sredinih 93, upad pa ponovno beležijo v obalno-kraški regiji, kjer se je včerajšnje število znižalo na 68.

Danes do 20. ure imajo mladi iz občine Tolmin čas, da se prek spletnega obrazca registrirajo v volilni imenik, tako da bodo jutri zjutraj prejeli elektronsko povezavo, prek katere bodo lahko jutri med 8. in 19. uro anonimno oddali glas za največ tri pobude, ki so jih konec lanskega leta sami predlagali. Tolminska občina namreč participatorni del proračuna prvič namenja mladim in letos za financiranje mladinskih projektov predvideva 20.000 evrov. Župan Uroš Brežan.

Katere pobude so bile upoštevane?
...in izvedljiv v letošnjem letu, še dodaja župan. Tem kriterijem je ustrezalo 28 predlogov, med katerimi bodo lahko izbirali, 13 jih je vezanih na Tolmin, po 3 na Grahovo ob Bači in Volče, ostali pa na druge kraje in programe v občini. Občina bo na podlagi jutrišnjega glasovanja, ki bo zaradi epidemioloških razmer potekalo prek spleta, v proračun uvrstila projekte z največ prejetimi glasovi, vse do zapolnitve predvidenega finančnega okvirja.

Za Sežano, Tolminom, Idrijo in Novo Gorico bodo danes cepili starostnike izven domov upokojencev še v Ajdovščini. 400 ljudi pa so včeraj cepili proti koronavirusu v Novi Gorici. Strokovna vodja Zdravstvenega doma Nova Gorica Polona Campolunghi Pegan.

Kdaj bodo prišli na vrsto ostali starostniki iz ožje Goriške?
Počakati bodo morali tudi tisti starejši, ki niso mobilni in ne morejo priti v cepilni center. Kdaj in kako bo zanje poskrbljeno?
Kam naj se obrnejo tisti, ki bi se želeli naročiti na cepljenje, za katere v Novi Gorici ne odpirajo posebne telefonske številke?
(slika je simbolična)

Starši, ki niso upravičeni do nujnega varstva, bodo morali še naprej sami poskrbeti za svoje predšolske otroke, saj šole in vrtci do nadaljnjega ostajajo zaprti. Odpiranje šol bo potekalo postopno glede na epidemiološko stanje po regijah in ob uporabi hitrega testiranja.

Stran 1 od 279

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33