• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Redaktor

Redaktor

Turizem je ta trenutek v komi, a si bo kmalu opomogel, pri čemer bo postal še bolj trajnosten, oseben, doživljajski, so se strinjali udeleženci spletne konference Kulturne in kreativne industrije za trajnostni turizem, na kateri so poleg domačih sodelovali tudi partnerji iz tujine. Pandemija je spodbudila trende, ki že nekaj let nakazujejo odmik od množičnega turizma.

Kakšni so, povemo v sredini oddaji med 11:00 in 12:00 uro, ko bo z nami koordinatorica mednarodnega projekta za razvoj modelov trajnostnega kulturnega turizma iz RRA Zeleni Kras Mateja Simčič.

Glavni cilj projekta je zagotoviti podporo podjetjem in turističnim ponudnikom, da bi razvili nove ideje in produkte ter jih tudi prenesli v prakso. Zdaj je čas za iskanje novih priložnosti in vključitev v projekte podpornih organizacij. Kakšne priložnosti ponuja projekt za podjetja na področju KKI in turistične ponudnike, slišite v sredo med 11:00 in 12:00 uro.

 

 

 

Kako otroku olajšati učenje na daljavo?

So težave pri otrocih res večje iz dneva v dan? Izkušnje psihologa in učitelja Žarka Trušnovca iz Tolmina predstavimo v četrtkovi oddaji. Izobraževanje  na daljavo predvsem zaradi izostanka socialnih stikov povzroča otrokom škodo. O kakšni škodi govorimo in kako zelo bi nas moralo skrbeti? Otroci so več prepuščeni TV in računalnikom, premalo je gibanja. "Ven, v naravo, utrditi telo in duha", tako pravi Trušnovec, ki pa razume stiske staršev, ki so ob službi od doma, včasih tudi nemočni. Epidemija pred nas postavlja izzive, ki pa jim ne smemo podleči. Predvem pomembno je vzpostaviti dnevno rutino, ki nas ne bi pehala v pasivnost in anksioznost, ki jo je tudi med mladimi čedalje več.

je tudi vaš otrok ves dopoldan v pižami, brez umitih zob?

Prisluhnite pogovoru, v četrtek med 11:00 in 12:00 uro!

 

 

Potem ko se je število novih okužb v Goriški regiji od četrtka zniževalo, je včeraj znova strmo narastlo, z nedeljskih 16 na 101. Še večji porast beležijo v Obalno-kraški regiji, kjer so konec tedna odkrili skupaj le 15 novih okužb, včeraj pa 105, med njimi 8 v Sežani in dve v Komnu.

Dom upokojencev Podbrdo in enoto na Petrovem Brdu je včeraj obiskal minister za delo Janez Cigler Kralj. Na delovnem obisku se je srečal tudi s tolminskim županom in poveljnikom občinske CZ, direktorica DU Ines Krajnik mu je predstavila težave, ki so zaenkrat z vidika okužb najbolj pereče v enoti Tolmin.

Pohval so bili z ministrove strani deležni na račun sodelovanja znotraj lokalne skupnosti, kjer so se različni akterji učinkovito povezali v boju s koronavirusom, ki je sedaj na udaru v tolminskem domu, kjer pa jim koristijo izkušnje iz ostalih dveh enot.
Redna testiranja nadaljujejo v Tolminu, kjer sta bili 2/3 stanovalcev cepljeni že pred novim letom in bodo tisti, ki so negativni, v tem tednu prejeli drugi odmerek. V DU Podbrdo se pripravljajo na sprejem novih stanovalcev, saj je prostih več kot 20 postelj.
V enoti Tolmin pa so zaradi razširjenosti okužbe sprejem začasno prekinili.

(Foto: Občina Tolmin)

Stran 1 od 395

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33