Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V Furlaniji Julijski krajini zaprte pivnice, diskoteke, muzeji...

Od Objavljeno Marec 09, 2020

 Čeprav sosednja Furlanija - Julijska krajina ne sodi med takoimenovana rdeča območja, ki so v karanteni zaradi vse večjega števila obolelih za novim koronavirusom, so po včerajšnji uredbi italijanske vlade stopila v veljavo strožja pravila, odslej so namreč zaprti tudi gostinski lokali (pivnice), diskoteke, kinodvorane, muzeji in drugi kraji združevanja, v katerih ni mogoče zagotoviti varnostne razdalje med posameznimi obiskovalci ali strankami.

Število okuženih v deželi znaša 57, bodo pa danes v intenzivno nego v regijo prispeli 4 bolniki, saj se v Lombardiji polnijo kapacitete. V sosednji Gorici število obolelih zaenkrat ne narašča.

je pojasnil novogoriški župan Klemen Miklavič, ki je v rednih stikih z goriškim županom Ziberno.

Glede informacij, ki so včeraj prišle v medije, da nekatera italijanska podjetja svoje delavce selijo v slovenske podružnice, pa Miklavič pravi, da jih še preverjajo.

 Barom v Gorici je zaradi koronavirusa znatno upadel promet. V New Port Caffeju poročajo o zmanjšanju prometa za 40 odstotkov. Kot še dodajajo so za goste sprejeli preventivne ukrepe:

„Odstranili smo nekaj visokih stolov v osrednjem delu lokala, obesili smo letake z navodilom, naj se držijo razdalje enega metra med seboj, pred šankom imajo gostje na razpolago tudi razkužilo.“

Na vprašanje, ali so gostje prestrašeni, v goriškem lokalu odgovarjajo:

„Trenutno še ne. So zaskrbljeni, prestrašeni pa ne.“

Dobili pa smo tudi na telefon goriško gradbeno podjetje Circosta Scavi, ki pa ne opaža posledic koronavirusa na poslovanje. Kot pravijo, je njihovo delo pretežno na prostem in ne preveč v stiku z veliko ljudmi. Sprejeli so zgolj ukrepe znotraj delovne skupine

Prebrano 347 krat