Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Trojni jubilej goriške gledališke ustvarjalnosti, ta ponedeljek ob 11h

Od Objavljeno September 13, 2019

Začelo se je leta 1955 z Goriškim mestnim gledališčem, dve leti kasneje so z Linhartovim Matičkom krstili prostore na Soški cesti v Solkanu in tam ostali so leta 1994, ko se je gledališče preselilo v novo stavbo ter tam ustvarilo nepozabne uprizoritve.

Plešasta pevka in Tistega lepega dne sta bili prvi predstavi, ki sta doživeli več kot sto ponovitev. Leta 2004 je gledališče dobilo status nacionalne institucije in se iz Primorskega dramskega gledališča preimenovalo v Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, vseh 50 let pa sledi istemu cilju: ponuditi kakovostno in pestro gledališko izkušnjo občinstvu goriške regije in zamejstva ter gledalcem širom Slovenije. Svoje izkušnje, spomine in doživetja bodo vpleteni z nami na Robinu delili v ponedeljek, 16. septembra, zadnjo dopoldansko uro.

Vabljeni tudi v praznični grajski vrt v Ajdovščino, letošnje prizorišče proslave ob prazniku vrnitve Primorske k matični domovini - "Kjer za dobro ljudi se meja ne gradi"... v drugem delu oddaje slišimo tudi slavnostnega govornika, predsednika vlade Marjana Šarca. 

(Foto: SNG Nova Gorica/Damir Ipavec )

Prebrano 2858 krat