• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kristina Furlan

Kristina Furlan

Številke včeraj okuženih so v desetih od trinajstih občin severne Primorske upadle ali bile enake kot dan prej, tako da je skupno število potrjenih novih okužb 57, kar je 15 manj kot v sredo.

Kulturno-tehnično-turistično društvo Baška dediščina danes pričenja tridnevni festival Odmevi dediščine, ki ga v različnih oblikah prireja že od ustanovitve pred 15. leti, tokrat pa so ga bili prvič primorani umestiti v spletno okolje, a predsednica Alenka Zgaga je predstavila tudi konkretne rezultate v lokalnem okolju.

Kot tretje pa vzpostavljajo nov razstavni prostor v Podbrdu.
Za ta prostor zbirajo predloge, kako bi ga poimenovali, nadeti pa mu želijo narečno ime.
V društvu, ki ima od letos tudi kulturno sekcijo, so za spremljanje festivala Odmevi dediščine odprli poseben FB-profil, sicer pa bodo ob podpori tolminske občine še naprej skrbeli za promocijo in ohranjanje identite Baške grape, ob obletnici poudarja njegova predsednica Alenka Zgaga.

Mladinski svet Slovenije je včeraj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja razglasil letošnje Naj prostovoljce. Na natečaj je prispelo 177 prijav. Posebno priznanje za projekt je prejelo Športno društvo Šentviška gora za festival Gora rocka 2019.

In veliko je tudi denarja, ki so ga doslej zbrali in razdelili za različne namene in organizacije. Samo lani se je steklo 27.000 evrov.
Da brez prostovoljcev tudi festivala, ki je lani v vasi s 100 prebivalci gostil 12.000 obiskovalcev, ne bi bi bilo, še poudarja vodja odnosov z javnostmi Nicolas Vanek:
Letos ga zaradi razmer niso mogli izpeljati v živo, a Gora Rocka se še naprej trese.
„Z nagrajenim festivalom so pokazali, da se mladi lahko zabavajo in hkrati naredijo nekaj dobrega za družbo,“ so še zapisali v Mladinskem svetu.

Pravljica Janko in Metka bo to soboto zaživela na malem odru SNG Nova Gorica, gledalci pa bodo premiero lahko spremljali doma prek spletnih kanalov. Kako si je uprizoritev zamislil režiser Andrej Jus, ki ga ta zgodba vznemirja že več kot desetletje?

V Jankove čevlje bo stopil Žiga Udir, v Metko pa se bo prelevila nova članica novogoriškega igralskega ansambla Anuša Kodelja.
Neposredni prenos premiere otroške predstave, ki je namenjena zlasti predšolskim in otrokom prve triade, bo javen in odprt za vse. Jus o ustvarjanju v času epidemije dodaja:
To je Branko Potočan, sicer pa sobotna premiera ob 18. uri ne bo prvi neposrednj prenos prek spleta iz SNG Nova Gorica, saj je prvi neposredni spletni prenos gledališke predstave v Sloveniji pripravilo prav takrat Primorsko dramsko gledališče že pred 20 leti, ko je prenašalo premiero predstave Tistega lepega dne, ki so jo lahko v živo spremljali tudi na svetovni razstavi EXPO v nemškem Hannovru. Pri tem je sodelovalo tudi novogoriško podjetje Arctur. (Foto Damir Ipavec)

Stran 1 od 259

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33