Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Šport

Prva na reprezentančni, druga pa na veliko daljši premor

Od Objavljeno November 09, 2020

Sežanci so v soboto prekinili niz zmag na domačem stadionu. Tekma z Muro se je končala brez zadetkov, češnjice pa so zdrsnile na peto mesto s 16 točkami. Gorica je v soboto gostila Bravo, tudi srečanje v novogoriškem športnem parku pa se je končalo brez zadetkov.

Vrtnice ostajajo na dnu lestvice z 9 točkami. Po reprezentančnem premoru bodo nogometaši stopili nazaj na igrišča 21. novembra, Gorico čaka primorski derbi s Koprom, Tabor pa bo gostoval v Kidričevem.

Druga liga pa se bo nadaljevala v prihodnjem letu, je sporočila NZS. Medtem ko se bo državno prvenstvo v futsalu nadaljevalo sredi novembra, pa so se vodstvo NZS in predstavniki klubov 2. SNL pred dnevi na sestanku dogovorili, da v kolikor v teh dneh ne pride do sprememb pri izjemah z odloki državnih institucij, se tekmovanje v 2. SNL prekine in se bo nadaljevalo v letu 2021

Od klubov na Goriškem so trenutno na lestvici najvišje Biljenci, na 6. mestu. Predsednik ND Bilje Sebastjan Komel.

„Upamo, da nas bo zveza uslišala in se bo drugi del prvenstva pričel nekoliko prej in se zaključil nekoliko kasneje, “ še pravi Komel.

Prvenstvo naj bi se po urniku zaključilo 19. maja, a lahko bi tudi podaljšali v junij, meni tudi trener Primorja, Andrej Komac, ki je odločitev zveze o prekinitvi druge lige sicer pričakoval. Ajdovci zadnje 4 tekme vodili črni niz, prekinitev so tako pričakali na 14. mestu.

Lestvico v drugi ligi pričenja Kalcer Radomlje, ki je tri točke pred Krko, na dnu lestvice pa je še en klub z Goriškega – Brda, ki so v 12 tekmah slavila le dvakrat.

 

Prebrano 101 krat