Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)
v Šport

"Nova Gorica mora postati mesto aktivnih ljudi!"

Od Objavljeno Februar 11, 2020

7. aprila bo vajeti novogoriškega javnega zavoda za šport prevzela v roke Aleksandra Fortin, ki jo je tik pred koncem leta že potrdil novogoriški mestni svet.

Na tem položaju bo 47- letna pravnica, zaposlena na Hitu, zamenjala dosedanjega direktorja Uroša Juga. Fortinova, sicer tudi mestna svetnica v tem mandatu, je že vrsto let predana teku, med drugim se je udeležila tudi slovitega newyorškega maratona, napoveduje enako pozornost vsem športom, kot pravi, se je za novo delovno mesto odločila, ker ji predstavlja izziv

Del mestnih svetnikov je že v prejšnjem mandatu želel aktivnejšo vlogo Zavoda pri oblikovanju različnih športnih vsebin, kakšni so načrti Fortinove, kako vidi vlogo Zavoda?

ki jim bo posvečeno več pozornosti, dodaja

Prav v mandatu Fortinove bo mestna občina pridobila nov športni objekt, pokriti bazen, za katerega je bilo sedaj objavljeno javno naročilo, velik izziv bo tudi sanacija letnega bazen, ki je lansko poletje povzročil precejšen izpad kopalnih dni

Na mestni občini je tudi v pripravi Stategija športa, pri kateri bo aktivno sodeloval tudi javni zavod, še napoveduje Fortinova.

 

Prebrano 491 krat