• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Občina Brda za šport letos namenja nekaj več kot 60.000 evrov: od tega dve tretjini za projekte in programe športnih društev in klubov, 14.000 za upravljanje in tekoče vzdrževanje športnih objektov ter 10.000 evrov za investicije. Sicer pa se v Brdih v letošnjem letu obeta precej novih športnih dogodkov. Direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Tina Novak Samec:

Športna zveza Ajdovščina je v petek podelila priznanja za najboljše športne dosežke v preteklem letu. Podelili so 38 bronastih, 15 srebrnih in 3 zlata priznanja. Tam je bila tudi Mateja Poljšak Čuk.

V Tolminu so včeraj razglasili naj športnike za leto 2017. Občinska športna zveza in Zavod KŠM sta poleg 21 znakov in desetih kipcev podelila plaketo za dolgoletno delo na področju planinstva in pohodništva vsestranski športni aktivistki Mirandi Ortar. Najboljša mlada športnica je postala kajakašica na mirnih vodah Mia Medved, najboljši mladi športnik pa košarkar Klemen Smrekar. Kajakašem na divjih vodah pa sta pripadla oba naziva v absolutni kategoriji: naj športnik v občini Tolmin 2017 je Luka Božič, ki se pripravlja na novo sezono.

Katere cilje si je letos zadal Božič?

Naziv tolminske naj športnice je šel v roke kajakašici Alji Kozorog, članici srebrne ekipe na EP za mlajše članice. Na sinočnjem druženju športnikov in njihovih podpornikov je pozornost požela tudi ideja »NBA Tmin 2018«, da bi okrepili organizirano športno-rekreativno dejavnost občanov v srednjih in zrelih letih, začenši z nekdaj zelo priljubljeno košarko.

Z Ano Bucik se je o njenih prvih olimpijskih igrah pogovarjala dopoldanska voditeljica Adrijana Gašparič

Ta konec tedna so merili odbojkarji in odbojkarice 1. slovenske lige. V 16. krogu so v Kranju pomerili kanalski odbojkarji in ekipa Triglav Kranj, kanalski odbojkarji so bili ponovno uspešni in tudi tokrat slavili s 3:0. Pred tretje uvrščeno Panvito imajo sedaj 3 točke prednosti. V Kanal bodo konec tedna prispeli vodilni na lestvici ACH Volley, ki imajo 10 točk prednosti pred Kanalci in letos še ne poznajo poraza. Trener Andrej Urnaut:

Pestro športno dogajanje je zaznamovalo ta konec tedna, že v petek so odbojkarice Alianse Šempeter gostile ekipo GEN-I Volley in v derbiju kroga slavile z rezultatom 3:1, z zmago so se Savinjčanke na lestvici tako izenačile z Novogoričankami na 4 mestu. Uspešnejši so bili v soboto kanalski odbojkarji, ki so gostili zadnjeuvrščeno Krko in suvereno slavili s 3 proti nič. Sprejemalec Matic Vrtovec:


Pred odhodom na zimske olimpijske igre smo v studiu Radia Robin gostili novogoriško smučarko Ano Bucik.

24-letna Novogoričanka Ana Bucik je danes prvič v karieri in kot prva Slovenka v tej sezoni stopila na zmagovalni oder svetovnega pokala v alpskem smučanju. S 30. mesta v superveleslalomu se je kot prva podala na slalomsko progo in si z vrhunsko vožnjo v švicarskem Lenzerheideju prismučala 3. mesto v kombinaciji. Srebrna medalja ji je ušla za pičlo stotinko.

Foto: EPA

Stran 1 od 6

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30