• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

V sežanskem Zdravstvenem domu skupno 7 okužb

Od Vanja Trkman
v Novice
Oktober 21, 2020

V sežanskem Zdravstvenem domu so po vdoru okužbe med zaposlene, včeraj in v ponedeljek odpovedali vse ne nujne primere in zaprli divaško ambulanto, kjer je v petek tudi prišlo do prve okužbe.

Tudi na Goriškem nov rekord, 44 okužb

Od Vanja Trkman
v Novice
Oktober 21, 2020

Po podatkih spletne strani Covid-19 Sledilnik, je bilo včeraj po skoraj 5.900 testih potrjenih 1.503 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar pomeni, da je pozitivna dobra četrtina testiranih. Na Goriškem je prvič presežena meja 40 okužb, največ so jih zabeležili na Ajdovskem:11 in v novogoriški občini 9.

Tolminska občina se je po treh neuspelih javnih dražbah odločila sodelovati na četrti in kot edina dražiteljica včeraj tudi kupila propadajoči objekt nekdanjega Paradisa, potem ko so svetniki v ponedeljek odobrili plačilo vaščine. Župan Uroš Brežan o tem, zakaj je napočil čas za nakup:

Za več kot 1500 m2 veliko stavbo in skoraj 6.000 m2 zemljišč je bila izklicna cena slabih 620.000 evrov. Kako jih bo občina zagotovila?
Nekaj študij in podlag za razvoj tega območja je že pripravljenih. Katere vsebine bodo umestili v pridobljene nepremičnine?
Za uresničitev koncepta, ki ga bodo pripravili prihodnje leto, bo občina iskala partnerje, napoveduje tolminski župan. Bodo propadajoči objekti, ki nimajo več uporabnega dovoljenja, še naprej samevali ali lahko že pred celovito ureditvijo zaženejo določene aktivnosti?

Potem ko je briški župan s predstavnikoma občinske CZ in policije že prejšnji teden pregledal in ocenil stanje glede covida-19 v Goriških Brdih, a se niso še odločili za dodatne ukrepe, se je ob naraščanju števila okužb tudi v Brdih ponovno sestal občinski štab CZ in z današnjim dnem razglasil preventivne zaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Kot je povedal poveljnik Andrej Colja, so se odločili, da za javnost zaprejo:

Kje še so po Brdih danes omejili dostop občanom in drugim uporabnikom?
in predvsem opozarjali morebitne kršitelje. Zadnji sklep briške CZ pa se nanaša na skupinske dejavnosti, kot pojasnjuje Colja.

V torek preko 1.500 novih okužb po državi

Od Vanja Trkman
v Novice
Oktober 21, 2020

Po podatkih spletne strani Covid-19 Sledilnik, je bilo včeraj po skoraj 5.900 testih potrjenih 1.503 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar pomeni, da je pozitivna dobra četrtina testiranih

Glede na zapiranje oziroma omejevanje nekaterih dejavnosti, so se tudi bralci v zadnjih dneh zbali, da bodo ponovno ostali pred zaprtimi vrati knjižnic, kot se je to čez noč zgodilo spomladi, zato so v Kosovelovi knjižnici Sežana v petek zaznali precej povečano izposojo, prav tako veliko rezervacij beležijo v Lavričevi knjižnici Ajdovščina, a ne v eni ne v drugi zaenkrat po razglasitvi epidemije in uvrstitvi regij na rdeči seznam ni sprememb v obratovanju, razen odpovedi dogodkov oz. prireditev. Direktorica sežanske knjižnice Magdalena Svetina Terčon pripravlja tudi rezervni scenarij:

Ponuditi pa želijo znova tudi ostale dogodke, a na drugačen način.
Po ustaljenem urniku in dosedanjem režimu ostaja odprta tudi Lavričeva knjižnica s svojimi krajevnimi enotami, nekaj sprememb pa so včeraj uvedli v Goriški knjižnici Franceta Bevka. Vodja izposojno-informacijske službe Lara Konjedic:
Zaprta ostajata časopisni oddelek in za domoznanstvo.

Igralnice ostajajo odprte, kaj pa pomeni omejitev gibanja oziroma policijska ura med 21. in 6., kako se pripravljajo na nove razmere v družbi Hit?

Goriška in Primorsko-notranjska sta od jutri med rdečimi regijami. Kot so nam sedaj tudi iz vladne službe za komuniciranje potrdili, glede na objavo v Uradnem listu, ukrepi za Goriško in Primorsko-notranjsko regijo veljajo od jutri, 21. oktobra. V Uradnem listu, ki je bil objavljen po 16. uri danes, so zbrani uradni podatki NIJZ o številu okuženih po statističnih regijah. Število okuženih na 100.000 prebivalcev na Goriškem zadnjih 14 dni znaša 201, v Primorsko-notranjski regiji pa 178. Oranžna ostaja Obalno-kraška regija z incidenco 90.

 

Stran 1 od 290

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33