• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Jutri bo med 9. in 17. uro na širšem območju Škabrijela potekalo intervencijsko uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev, v tem času bo veljala popolna prepoved gibanja.

V začetku leta so morali v občini Šempeter-Vrtojba spreminjati proračun zaradi nakupa športnega centra, prejšnji teden pa so ponovno pretresli občinsko blagajno.

Z veslanjem, kolesarjenjem, tekom in pohodom se je v soboto od Trente do Solkana z glavnim dogodkom v Anhovem odvila okoljevarstvena akcija Za naravo ob Sočo.

V Ajdovščini so danes zbrani vodniki reševalnih psov izpod ruševin, ki bodo rušenje nekdanje šolske stavbe izkoristili za vajo v primeru potresa. Še pred tem pa bodo v okviru vaje izvedli evakuacijo na OŠ Danila Lokarja. Matevž Brataševec iz občinskega štaba CZ, ki koordinira vajo, je o nevsakdanjem dogajanju od 12. ure dalje, povedal:

Evakuaciji šolarjev bo sledil drugi del vaje:
Članom Društva reševalnih psov Nova Gorica bo pri iskanju ujetih v ruševinah pomagal GRC Ajdovščina, ki je v okviru projekta Crossit Safer pridobili tudi nekaj opreme.

Komunala Nova Gorica bo v Občini Šempeter-Vrtojba zbirala in odvažala komunalne odpadke le še do konca tega leta, saj je odpovedala pogodbo, potem ko se je poleti zapletlo zaradi novih cen. V občinski upravi so novo rešitev našli v režijskem obratu, ki že opravlja nekatere storitve, kot je urejanje in čiščenje javnih površin, plakatiranje in upravljanje s plačljivimi parkirišči, po novem pa bo režijski obrat zadolžen tudi za zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov. Tako je včeraj potrdil občinski svet.

je odločitev pojasnil župan Milan Turk, ki je prepričan, da bo ta javna služba z novim letom za občane cenejša, za koliko, pa ni želel še napovedati.
S sedanjem lokacije, kjer bodo kasneje uredili javno parkirišče, ga bodo preselili na tovorno parkirišče ob nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba.
Do konca leta čaka šempetrsko-vrtojbensko občino še precej dela, predvidene pa so tudi nove zaposlitve, tako da se bo kolektiv režijskega obrata povečal na 12 ljudi. Dodatne stroške so včeraj zagotovili z rebalansom proračuna.
Za obdelavo mešanih komunalnih odpadkov in odlaganje preostanka le-teh pa je občina z ostalimi petimi na ožjem Goriškem že objavila skupna razpisa, kjer je izbor koncesionarja še v teku.

Skupaj sta danes na Trgu Evrope goriški in novogoriški župan razkrila zmagovalce mednarodnega idejnega natečaja za prenovo Trga Evrope in obmejnega območja, izmed 56 projektov je žirijo na čelu z avstrijskim arhitektom Rogerjem Riewo najbolj prepričal predlog italijanskega Studio di Archittettura Baglivo Negrini.

Potem ko je novogoriški Stanovanjski sklad že prejel ključe 8 stanovanj v Prvačini, pa ta zaenkrat še samevajo, prav tako še ni objavljen razpis za mlade in mlade družine, katerim je v prvi vrsti namenjena skoraj milijonska investicija.

Številnim pobudam za revitalizacijo Bohinjske proge se letos pridružuje Konzorcij za Bohinjsko progo, ki je v ustanavljanju in naj bi povezal vse občine ob progi od Jesenic do Nove Gorice, Sežane in Ajdovščine. Sinoči so pobudam delovne skupine prisluhnili tudi minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvonko Černač ter koalicijska poslanca, pobudniki namreč pričakujejo trdnejšo podporo države, da bi lahko dosegli zastavljene cilje. Član delovne skupine Konzorcija Matjaž Marušič:

Potrebne so predvsem infrastrukturne izboljšave in posodobitve voznega parka in voznega reda ter večja propustnost, in vse to bo po prepričanju pobudnikov pripomoglo tudi k oblikovanju novih atraktivnih turističnih produktov, ki bodo pritegnili še več turistov, koristili pa tudi lokalnemu prebivalstvu. Novogoriški župan Klemen Miklavič:
Ali se tej „speči trnjulčici“ po desetletjih pomanjkljivega vzdrževanja vendarle obeta finančna injekcija iz evropskih kohezijskih sredstev, smo včeraj v Novi Gorici vprašali ministra Černača.
O vsotah, ki bi bile potrebne za obnovo in nadgradnjo tega omrežja regionalnih enotirnih neelektrificiranih prog, pa si ni upal ugibati nihče.

Stran 1 od 279

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33