• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Vanja Trkman

Vanja Trkman

Cene ravnanja z odpadki na Goriškem se bodo povišale, je že pred nekaj meseci napovedal direktor Komunale, Darko Ličen, še vedno pa elaborat z novimi cenami ni prispel do občinskih svetnikov, saj da ni usklajen z župani 6 goriških občin. Poleg višjih stroškov, se bo na položnicah poznala tudi zamenjava centra za ravnanje z odpadki, do nedavnega so namreč smeti z Goriškega romale v Hrastnik, ki je zaradi prenizkih cen zabredel globoko v rdeče številke. S kom je sedaj sklenjena pogodba o odvozu odpadkov?

tako pojasnjuje Ličen. Se pa po drugi strani rešuje zaplet s kopičenjem odpadne plastične embalaže. Po lanskem interventnem zakonu, je novogoriška Komunala izvajalcu oddala za 320 ton odpadne embalaže
Kot je znano, je konec marca letos 45-odstoten delež Komunale, kupila družba RP, s katero je povezan Sergej Racman. Je ta že predstavil načrte, ki jih ima v družbi?
Družba RP je tudi na letošnji skupščini dobila tudi svojega predstavnika v nadzornem svetu, na to mesto je bila imenovana Katarina Valentinčič Istenič, ob njej so mandat izglasovali še predstavniku kanalske občine Iztoku Kralju, kandidata mestne občine, Jaka Fabjan in Mojca Belingar Vodopivec, pa nista bila potrjena.

Letos na Severnem Primorskem že 11 mrtvih, od tega kar 8 v Posočju, to so dovolj zgovorne številke, ki izstopajo, poleg Savinjske regije, tudi na območju celotne države. Kako preprečiti najhujše in zagotoviti večjo varnost, rešitve so iskali danes v Tolminu.

Da bi goste zadržali več časa v Vipavski dolini, se je začela kampanja Poletni hiti Vipavske doline. Od Vipave do Nove Gorice bodo turistični ponudniki do sredine septembra nudili najlepše iz celotne destinacije. Poleg treh občin, ajdovske, novogoriške in renško-vogrinske, se poletnemu projektu pridružujeta še vipavski Zavod za turizem in Zavod za turizem Miren Kras. Idejna vodja, Lučka Peljhan poudarja:

Kar 80 s celotnega območja se jih je odzvalo na poziv, največ je ponudnikov paketnih doživetij.

Drugi del kampanje pa poteka na spletu, in sicer v osmih evropskih državah:

in z značko poletni hiti Vipavske doline, ciljajo predvsem na zahtevnejše goste. Peljhanova, ki je bila lani ena od pobudnic turističnega združenja v okviru ajdovske Obrtne zbornice, verjame v zgodbo skupne destinacije in ker se skupni zavod za turizem treh občin še postavlja na noge, je projekt dober učni poligon za nadaljne sodelovanje.

 

Tudi letos bodo območje starega mestnega jedra v Tolminu zaprli za promet, potem ko je tolminska občina lani izvedla poskusno zaporo. Mestno jedro bodo oživili z različnimi prireditvami in delavnicami, pri čemer je še do prihodnjega tedna odprt tudi razpis za ponudnika gostinskih storitev.

Prejšnji teden so v Tolminu pripravili tudi javno predstavitev, kjer so predstavili načrte, trg pri fontani bodo ponovno ozelenili in dodali urbano opremo, mnenje in pobude so želeli pridobiti tudi od bližnjih stanovalcev

Kot se bo uredila tolminska obvoznica, bo ta del mesta imel drugačno povezavo, zato je tudi ta projekt priložnost, da se že sedaj da nove vsebine temu delu mesta. Poleg evropskih sredstev, se z denarno podporo projektu vključuje tudi občina.

Zapora se pričenja ta petek in bo trajala do 13. oktobra.

 

Stran 1 od 134

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33