• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kristina Furlan

Kristina Furlan

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je danes pozvalo svojce oskrbovancev v domovih za starejše, naj jih za čas epidemije vzamejo v domačo oskrbo, če je to mogoče. V slovenskih domovih je z novim koronavirusom sicer okuženih 137 starejših in 30 zaposlenih, a nihče med temi (zaenkrat) ne v goriški regiji, kjer je število potrjenih okužb s koronavirusom narastlo na 14, saj so bili včeraj še trije testi pozitivni, od tega dva na Tolminskem.

Zagotavljanje varnosti in zdravja je povezano tudi z določenimi stroški. Po uvedbi obveznega razkuževanja skupnih prostorov večstanovanjskih stavb so se zato etažni lastniki zbali, da bodo zaradi teh dodatnih storitev zneski na položnicah poskočili, kar so nekateri upravniki tudi že nakazali, a Zveza potrošnikov Slovenije meni drugače, kot je dejala Jasmina Bevc Bahar:

„Če je vlada kljub dvomu NIJZ v koristnost razkuževanja hodnikov in stopnišč v večstanovanjskih stavbah sprejela tak odlok, naj zagotovi tudi njegovo strokovno izvajanje,“ dodajajo v Zvezi.
„Odlok namreč določa razkuževanje in ne čiščenje, zato je očitno, da ga ne morejo izvajati osebe brez posebne zaščitne opreme in brez ustreznega izobraževanja, torej ga ne morejo izvajati etažni lastniki niti osebje stanovanjskih upravnikov, čeprav je ta možnost zapisana v odloku,“ še opozarjajo v ZPS.
Na pomanjkljivosti odloka sta že opozorili tudi Združenje upravnikov nepremičnin in Združenje etažnih lastnikov.

Koronavirus je življenje obrnil na glavo tudi na Bovškem, kjer se je zaradi zaprtja smučišč skrajšala zimska sezona, plovna sezona na Soči se niti ni začela, sicer se običajno 15. marca, poletna pa visi v zraku.

Za zaprtimi vrati zavodov za turizem se tudi v teh dneh marsikaj dogaja, tako da bodo lahko goste sprejeli z novimi produkti, ko jih bodo ponovno odprli. Z izzivi destinacije Miren Kras se bo Ariana Besednjak Suhadolnik od danes soočala kot direktorica javnega zavoda Občine Miren-Kostanjevica, saj ji je občinski svet na dopisni seji zaupal mandat s polnimi pooblastili, potem ko je doslej Zavod za turizem od njegove ustanovitve vodila kot v.d. direktorice.

Brošura sovpada tudi s promocijo Slovenije kot gastronomske destinacije. Ob tem velja omeniti novi turistični portal, ki ga je STO poimenovala Taste Slovenia oz. Okušaj Slovenijo.
V prvih e-novicah so glede na okoliščine zajeti tudi namigi za čim prijetnejše preživljanje karantene...
Veliko pozornosti bodo namenili virtualnim predstavitvam, še dodaja nova direktorica. Medtem pa drevesa, zasajena v kampaniji Drevo za Cerje, že brstijo, še naprej pa se stekajo donacije za nakup novih sadik.

Stran 1 od 154

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33