Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Od danes naprej lahko gostom postrežejo tudi znotraj

Od Objavljeno Maj 03, 2021

Od danes naprej lahko tudi v namestitvenih obratih v rumenih regijah poteka strežba v notranjih prostorih. Čeprav so sprostitve dobrodošle, pa gostinci opozarjajo, da je v praksi veliko nejasnosti.

V rumenih statističnih regijah, poleg Goriške in Obalno-kraške, med te sodijo še Pomurska, Koroška in Osrednjeslovenska, je od 3. maja dalje dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov, ki so del nastanitvenih obratov.

Strežba v notranjih prostorih je nekaj osnovnega, kar bi že moralo veljati ob tem nestanovitnem vremenu, ocenjuje Vesna Valentičič iz Hotela San Martin v Šmartnem

Sicer pa z optimizmom gledajo v prihajajoče, poletne mesece
Nekoliko bolj zadržani so še ponudniki v Posočju, ocenjuje Viljam Kvalić, direktor javnega zavoda za turizem Dolina Soče
Je pa že prvi konec tedna, ko so se znova odprle nekatere znamenitosti, kot so cerkev v Javorci, slap Kozjak in Tolminska korita, presenetilo število obiskovalcev. 

Od danes naprej je obenem v celotni državi dovoljeno opravljanje nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitev, storitev strokovnega poslovnega izobraževanja in usposabljanja (gre na primer za inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice). Ponudniki lahko storitev opravljajo le ob pogoju testiranja zaposlenih.

 

(foto: @hotel.sanmartin.smartno)

Prebrano 316 krat