Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Arčona je nasledil Petiziol

Od Objavljeno April 30, 2021

Na včerajšnji skupščini Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje obeh Goric in občine Šempeter -Vrtojba je bil izvoljen nov predsednik. Paolo Petiziol bo na mestu predsednika nasledil Mateja Arčona, ki je nekaj dni pred tem s tega položaja odstopil.

Novega podpredsednika včeraj niso izvolili, saj mora pred tem novogoriška občina po Arčonovem odstopu imenovati novega predstavnika, ki bo član skupščine. V skladu s sistemom menjave je novi predsednik skupščine EZTS GO italijanski državljan, podpredsednik pa posledično slovenski.

Župani treh občin čezmejnega združenja, Milan Turk, Klemen Miklavič in Rodolfo Ziberna, so pred skupščino poudarili, da bo združenje „ključno sredstvo za izvedbo evropske prestolnice kulture, a ne le to – vključevati bo namreč potrebno nove sodelujoče subjekte in še bolj intenzivno pristopiti k medsebojnemu zbliževanju občanov.“

Pri tem so izpostavili vlogo združenja, nastalo na podlagi vizije županov predhodnikov, in je temeljni instrument čezmejnega sodelovanja, dosedanjemu predsedniku Arčonu kot Pierluigiju Medeotu, podpredsedniku, pa so se zahvalil za opravljeno delo, ne samo zaradi vloge pri uspešni izpeljavi kandidature za evropsko prestolnico kulture, ampak tudi zaradi operativnosti čezmejnega združenja, so sporočili.

Prebrano 186 krat